top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Club Hell Open Air Festival Review 5 mei 2024!


De tweede dag Club Hell Open Air Festival , met vandaag niks anders dan Female Fronted Violence....!

Voor een foto overzicht van dit weekend: https://www.flickr.com/photos/200629785@N04/

De eerste band die deze dag het op gang trok, was de Antwerpse 'Shots Fired' en ik wou deze band die al tiental jaartjes toch al meegaat, maar met nieuwe zangeres die er ondertussen één jaartje inzit, en en... die ooit ex-collega is geweest van onze Iris L'or

(STEAM).

Hoogtijd dat ik deze band es vuur aan de schenen wou leggen tijdens een interview.


Volg hen op:
Na deze band, was het hollen om 'Splendidula' eens bezig te zien... .

De stoner/getinte/sludge doommetal... maakt al sedert 2008 furore.

Zelf ben ik niet zo te vinden voor doom-metal principe maar deze Limburgers gaven toch het beste van zichzelf weg, en gitaarrifs en slagwerk en zang mochten er best wel zijn.
Foto's Rockezine by Martijn L.


'Skeptical Minds' hadden voor hun optreden wat problemen bij de soundcheck, maar éénmaal deze waren opgelost, gaven ze echt beste van zichzelf, en de zoete stem van de zangeres en in combo gitaren en drum, was dit plaatje af!

Graag had ik deze band eens rond de tafel gehad, en een babbeltje mee geslaan, want deze band volg ik al sinds heugnis, sedert 'Metal Female Voices Fest' van hun album toen 'Skepticalize'. En wou ik meer weten over hun nieuwe recent uitgebracht album 'Kharon'.@Skeptical Minds: Thank you for the signed CD, and the awesome gig and the interview!!! Thx!!!


Na het interview, hoorde ik al 'Triagone' de tent afbreken, en stond ik perplex van deze band, geen weet dat die live best wel goed zijn.

De frontvrouw leek wel een opgefokte furie of moordzuchtige vrouw te wezen, maar niks is minder waar, de band klonk echt gewoon goed, en waren achter de schermen heel aangenaam en echt lieve personen.
Maar die andere band, die ik wist te strikken voor een interview, was Patricia, en kwam met haar band uit het prachtige Spaanse 'Valencia', en deze band hadden er ook zin in, en wie zegt, dat deze muziek, gewelddadig klinkt, en zeker niet voor jonge oortjes is.... Heeft het mis met 'Synlakross' definitely made for old and young people! Bewijst deze jonge meid... op foto!


@Patricia and 'Synlakross' band, thank you so much for the interview!!!


Na Synlakross kwam de band 'Vermilia afkomstig uit Finland op het podium, is dit een band die atmospheric/pagan metal brengt, meer de klanken en de Finse klanken, voor elk wat wils natuurlijk, maar geen spek voor mijn bek.


Maar de laatste show die we volledig konden meepikken, was die uiteraard van 'Cobra Spell' het jong geweld op podium maar zo leuk, en nog beter dan zes energiedrinks samen!

En ons interview met deze energiekeling.
Thx To 'Cobra Spell' for having an interview after your awesome show!!!


Video by Dennis Barbion


Maar we hadden nog één interview, één laatste van dit festival anno 2024. En dit van de geweldige 'Defacing God' band uit Denemarken, deze wou ik al een tijdje zien, want hun clips, doen smaken naar meer ook al zijn er verwijzingen naar het occultisme en hun muziek is black/gothic metal.

De bandleden zijn altijd geschminkt of ze komen recht van het offeraltaar, en de zangeres Sandy was bij deze gelegenheid ook weer de priesteres haarzelf... . En de nieuwe gitarist, levert knap werk af!Thx to "Defacing God", to make time after their performance, to have a little chat with us, Thank you guys!!En de laatste in de rij die dit geweldige festival voor het allereerst mochten afsluiten voor editie 2024, waren 'Girlschool'! De Britse dames, zijn bijlange nog lang niet uitgespeeld, en hebben nog samen op het podium gestaan met niemand minder dan wijlen 'Lemmy Kilmister' (Motörhead).

De ene hit na de ander wisten deze dames te verbrijzelen, en nogmaals eens het bewijs dat op rock 'n' roll or good old metal, geen leeftijd staat!Voor méér foto's van Club Hell Open Air Festival 4&5 mei 2024 check:Géén getreur, volgend jaar zijn we terug bij Club Hell voor dit festival, en wordt het terug een hels feestje en weekend!

Schrijf deze data in jullie agenda, en check de fb page, en https://www.helldiest.com/ en bij ons www.zzrock.be .Club Hell, Erik en Tanya, Crew from Hell, bands, ... jullie waren fantastisch, dikke dikke merci, goeie line-up, duidelijke communicatie, festival was een topper!


En ook niet te vergeten Mike De Coene van Hard Life Promotion, Thx voor de goed georganiseerde interviews, dikke merci!Club Hell Open Air Festival see you back in 2025!!!

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page