• ZJ-V

Dutch Simple Minds Tribute 17/7 @Veerleplein Gentse Feesten

Zondagavond, werd ik verwacht in het sjieke hotel "Post Plaza" a/d Korenmarkt in de lounge... Olala sjieke dinges..., ik en Eugène de zanger hebben gezellig een biertje gedronken, en zijn we lekker als twee kletsmajoren, aan het babbelen geslagen.


Het was een zeer leerrijk gesprek, van hoe hij de filosofie van een band ziet, zoals zij dat doen, mekaar gaan zien als familieleden en dan heb je echt een band met de band... ! Bedankt Eugène voor het heel aangenaam en leuk gesprek, van hoe jullie gestart zijn, hoe alles uit de grond werd gestampt, en wat ik vind dat deze de coverband bij uitstek is, Jim Kerr en Co. mag best wel jaloers zijn en tegelijk best trots op jullie! Puik werk!

Zo liet de Eugène ook weten dat hij dit najaar naar Glasgow afreist om daar met de lokale Simple Minds coverband, een benefiet bijwoont en waar hij zo eventjes met the real and only Jim Kerr een paar liedjes mag meezingen! "Potverdorie nog eens aan toe !"(Toon Hermans zaliger) zeggen.

De gitarist Peter, die heeft ooit nog met Bono (U2) op het podium gestaan, nadat Bono iemand uit het publiek uitdaagde, om gitaar te spelen met drie akkoorden, en die Peter kwam op het podium en zei tegen Bono, welke wil je horen van je liedjes, want ik ken ze allemaal...Ik denk dat dit een ongelofelijk moment moest geweest zijn, en dit op nog bestaand festival toen Rock Torhout.


Zelfs de overige leden van de band, en familie die meegereisd waren, en of partner, stuk voor stuk ook héél gezellige mensen, zelfs toen Eugène me mee op sleeptouw nam na het interview, en na het optreden, met een te lekkere vlees/kaasplank voor een vetbekkie voor de drummer, die opeens werd tevoorschijn getoverd omstreeks 3u15 s'nachts te midden op de Gentse Feesten!! Die Dutch Simple Minds bende, zijn gewoon ook toppers elk van hen!


Maar het optreden, was een plein bijna overladen vol stond het, en de eerste rijen dansten, alsof ze back in the eighties waren gekatapulteerd.

De band die gaven meer of het beste van zichzelf, gewoon een uniek stukske muziek, setlist van twee uren, vol met klassiekers van hun... Was supergeweldig, de avond/nacht kon niet meer stuk. Zelfs de achtergrondzangeres was weg van Gent, en wat gentse woorden geleerd of gezegdes.... reuzegezellige mensen! Thx for the interview en backstage mee te piepen!

Eugène en Co, ZZROCK will not forget about you!!
73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven