• ZJ-V

Echo City Waves @Charlatan 22/7/2022, Gentse Feesten!!!

"Music is to the soul, what words are to the mind." Want deze quote is op deze band zeer zeker van toepassing, jammer dat het indoor was en, en petit comité, want de Charlatan stond al goed afgeladen vol...

Deze band werd me aangeraden door een collega op het werk van me, die zei dat deze band zeer zeker de moeite waard is, om te gaan bekijken. En die trouwens nota bene, de basgitarist persoonlijk goed kent.

Ik moet helemaal mijn collega gelijk geven, en ook al is de slagzin op de Vlasmarkt ; "De vakantie van uw leveR! Misschien om goed door te zakken, maar voor Zj V, is het 'De New Wave van mijn leven!

Wat een optreden, was me dat, gitaar, zang, keys, synth, drum, ... dat zit hen als gegoten, en heren en dame, mijn complimenten!


Het ontstaan van de New Wave, eind de jaren '70', een subgroep van de rockmuziek. En waar de club 'CBGB' in New York, waar dit een lanceerplatform was voor 'Blondie' en de 'Talking Heads' .. En waar MTV toen ook aardig een graantje van meepikte, samen met de films die toen in de bioscoop te zien waren.

Denk maar aan bands van 'Duran Duran', 'Billy Idol', 'Depeche Mode', etc. ... Waar 'Echo City Waves' enorm veel van wegheeft, en dit zonder enige moeite, met vlag en wimpel, avant la lettre, respect aan de 'New Wave' brengt.

Maar alle gekheid op een stokje, de drumster/zangeres Caroline, die trouwens ook optreedt en ook een ode aan Madonna brengt, en genaamd 'Mydonna'.


Maar alle gekheid op een stokje, "Echo City Waves" heeft me weeral helemaal gek gemaakt dat ik weer in het archief ben gaan duikelen, van de 'New Wave'.... Die band als je ze ergens op een affiche of line-up tegenkomt, zegt dat Zj V gezegd heeft, je moet ze echt gaan bekijken!

Zeg nooit, tegen een tributeband, als deze, het zijn MAAR covers, ola Pola!

Het zijn covers indeed, maar covers gebracht door deze muzikanten, met passie voor de muziek, en elk op hun visie, en samenhorigheid als band, waar ook hier, alles perfect afgetoetst is.

(Bron: Website Echo City Waves) vlnr. Frank(vocals), Caroline (Drumster and vocals), Luc (Bass), Steven (Guitar), Jan (Keys and Synths)


'


Echo City Waves' - I'm In Love With a German Filmstar live @ Charlatan Gent, 22/7/2022

'Echo City Waves' - Electricity

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven