top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Festival Report: "Nova Rock, donderdag 8juni 2023"!

Bijgewerkt op: 14 jun.

Maanden terug, keek ik rond naar welk festival ZZROCK, eens de persaccreditaties ging aanvragen, want op Graspop moet ZZROCK niet rekenen, aangezien het weeral 'geen toelating' ging hebben en dan ook gekregen heeft, daags nadien na Nova Rock. Je weet niet wat je mist, Graspop... !

Was NOVA ROCK in Oostenrijk (Nickelsdorf) een fantastische ervaring, en experience, en de modder die namen we er graag bij, om wat meer festivalcachet aan het gebeuren te geven.


Woensdagavond vertrok ik vol spanning met het vliegtuig van Brussel airport naar Wenen, waar mijn maatje, assistente ZZROCK for one day en drumster in spé Britt mij opwachtte.

Wenen kan ik aan iedereen aanraden die van citytrips houdt. En ik om dit een andere keer zelf te bezoeken, hele leuke kermis/foor die daar gans jaar doorbrengt, en een rollercoaster restaurant die je eten brengt op een soort van rollercoaster systeem, dat moet Zj V eens zelf gaan uitpluizen... .

Maar genoeg sightseeing voor eventjes, want Nova Rock wachtte op ons.

Een hele lieve, taxichauffeur met zijn vrouw, bracht ons naar de bestemming waar we zolang hebben naar uitgekeken.

Een festival middle lees 'mudder' of nowhere, knal tegen de grens met Budapest, hebben we kilo's modder te verteren gehad, met aangename broeiende zon in de namiddag.


Maar Thundermother was the really big opener on stage, en het publiek stroomde in hopen toe, onder de brandende zwetende zon. Maar the girls hadden er duidelijk zin in, om een smashend optreden te geven.

Zelf het publiek hadden ze eventjes, hmm laten we in paar rijen gaan zitten en gaan we bootje roeien, a la de marie-louise... Such fun!

ZZROCK assistente for 1 day : Britt op haar eerste interview en eerste festival ever, in het geheugen gegrift! But Thx Britt in name of ZZROCK!
Nadien hadden we dezelfde avond, een afspraak in de press meeting room, met niemand minder dan de rockende ladies zelf.

En oordeel zelf wat voor vlees wij voor onze neus hadden... Don't mess with these ladies!!!


We hadden weinig tijd, om alsnog van de andere groepen zoals SUM41 te gaan genieten tijdens hun farewell tour, en zagen zelfs de gitarist backstage rondlopen, en ook niemand minder dan Black Jack, inderdaad de filmster en gitarist van Tenacious D.

Verder zagen we ook Funeral For A Friend, maar dit was absoluut een NO GO, hees, en stem die constant wegviel van de zanger, en totaal niet toonvast, dus op naar next!

Yungblood, onder het jong publiek, was oorverdoven goed, en ook oorverdovend gek, van al de jonge meisjes en vrouwen, HELP!


Sum41 with In Too Deep


Wegens dat ze op Nova Rock, de woensdag een onweer van jewelste hadden gehad, waren de gronden doordrenkt met slijk, en modder, en was het bij momenten enorm gevaarlijk om niet weg te glijden, en zeer moeilijk staan voor naar volgende optredens te gaan zien zoals "Powerwolf", "Tenacious D", en vele anderen, dus hebben we die maar op afstand en zittend veilig en wel beschouwd.

Zoals ook wij duizenden excuses hebben gegeven aan de ladies van Thundermother om hun loges te betreden, alsof we recht van het petattenveld kwamen.

Parkway Drive hebben we aanschouwd bij het verlaten van het terrein, want de Prodigy zonder de zanger "Keith Flint" die in 2019 zelfmoord pleegde, vind ik dit niet meer hetzelfde klinken, met de nieuwe zanger erbij, nostalgie verbroken, maar begrijpelijk voor wie dit anders van opvatting heeft of smaak.


Je kon bungee jumpen, op kermis en héél zotte attracties zitten, eten en drinken, die Oostenrijkers weten hoe wij eten! Muziekinstrumenten overbrengen naar mainstage doen ze daar in een bakfiets, of toch via een busje of truck backstage, en hoe zotter de bands, hoe zotter het publiek hen kon verkleden... !


Maar bij deze was Nova Rock, voor ZZROCK, een ferme experience, zonder kater, en geen flater, genoeg gezien wat water met aarde doet... het was iets verder dan Wenen, maar rock en muziek zit in ons genen, en ow jong, s'anderendaags mijn benen, en ook al sta je en zie je me op tiktok, coolste buitenlands festival is Nova Rock!

Hell Yeah!!!


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page