top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Festival review; Club Hell Open Air festival 4 mei 2024!

Eindelijk, naar lang uitkijken, was het zover, Club Hell Open Air!

Zaterdagmiddag kwam ik en mijn bevallige assistente onder een stralende zon, aan in Club Hell, waar je niet zou vermoeden dat, het weer drastisch ging omslaan later op de namiddag, maar waar het nog heerlijk vertoeven was, met een pintje in de hand, en de eerste band die aan het soundchecken was, nl. 'Busted In Rock'. Die trok meteen het festival op gang, en gingen meteen van jetje geven!


De band dreef direct het niveau sterk op, en trokken alle registers open, van Black Sabbath, Judas Priest, Kiss,... tot Doro... .

Het was alvast een optreden die smaakte naar meer, en het werd alleen nog maar beter en straffer!

Of zoal ik al zei, alleen maar heter Club HELL's gewijs ...!

Het gutste buiten er op los, al het regenwater uit de hemel was buiten proportie, maar de band was niet plat te spelen, en hadden het helemaal naar hun zin.

Ze zijn een geoliede machine, ook al hebben ze een nieuwe drummer, ... en wou ik de band even aan de tand voelen, over hun eerste festival, en hoe de ervaring was... en hun nieuwe drummer die helaas niet kon aanwezig zijn op dit optreden.
Dorothea was de volgende band die aantrad, en die helemaal uit Noorwegen kwamen, en volgens de Queen of Metal herself: Dorothea, kreeg de band, het akkoord van Doro, om alles te mogen zingen, hetzelfde lettertype, over te nemen.

Maar ik geef jullie alvast het interview mee, ...


@DOROTHEA; Thank you so much guys, for having the interview, and to meet you all, hoping i will see you again, soon somewhere!


Na Dorothea, was het de beurt aan 'The King Diamond Conspiracy'... Als je nu niet wakker was tijdens dit optreden, dan hebben deze zeker daarvoor gezorgd!

Ook al keek Abigail van Busted In Rock, raar op tijdens dit optreden, toen de zanger een poppendoosje tevoorschijn toverde en een pop uithaalde, en waar deze ook de naam droeg 'Abigail', de pop kreeg het aan de stok met de zanger en diens mes, meer wou ik niet weten, hoe deze nog gefolterd werd... . Maar wel leuk om deze zanger eens bezig te zien, in vol ornaat, of hoe je klinkt als je in een duimspijker of vijf hebt getrapt!...


De volgende coverband was Slayer...Wat zeg ik SLAYERRRRRRRR!!!!!! Deze band hoeft geen verdere uitleg meer, denk ik dan... Want wie Slayer zegt, zegt ook direct, 'Raining Blood' of 'Angel of Death', en meer van hun onversmaden hits, maar deze coverband, overtrof eigenlijk Slayer himself, want de riffs en de zang, petje af, heren, was méér dan dik ok!
En van Slayer, sprongen wij over naar Motörhead, naar wijlen 'Lemmy Kilmister' of waar deze coverband het enorm prachtig met een knal naar "Ace Of Spades" bracht, hoefde geen uitleg meer, ze gingen er gewoon voor.Maar, MAAR, de allerlaatste band, is niet zomaar een band, ook al komen ze van over de grens, vanuit Nederland, en is hun motto niet alleen 'Wherever I May Roam', en is het niet kloppen voor je binnengaat, maar 'Enter Sandman'...! Ik heb het natuurlijk over "Damaged Justice" de coverband van Metallica, bij uitstek, ook al zien ze er niet zo smooth uit als de Hetfield, of de Lars Ulrich himself!... Maar één voor één, voorliefde voor deze joekel van een band.

Met 'Damaged Justice' , sloten wij festivaldag 1, af op Club Hell Diest op 4 mei, en ook al was het pokke slecht weer, koud, regen, we keken al uit naar hoe het zondag 5mei op de female violence metalday zou verlopen bij Club Hell Diest!Een welgemeende woord van dank, aan Erik Depooter, en Tanya, en de gehele crew van Club Hell

Dikke merci, dat wij er mochten bij zijn, en vooral mogen jullie terecht echt trots zijn elk van jullie, op een eerste geslaagde editie van Club Hell's op poten gezet festival! Dik in orde! Volgend jaar zijn we terug van de partij! Many Thx!!


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page