top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Hit Of The Week, Raaf De Witte => De Grootste Feeks Van België!!!

Zo laat het ontstaan van Raaf De Witte zich eigenlijk vertalen: “In 2021 gebrainstormd rond een vuurkorf in Martijn zijn achtertuin, een muziekband die het anders zou doen” (oké, het klinkt misschien iets minder episch). Al begon het eigenlijk allemaal vele jaren eerder met een toverviool…


In 2003 schreef Simon Callens een liedjestekst die “De Toverviool” heette. Deze tekst was bedoeld voor Samson & Gert. Studio 100 toonde interesse maar verlangde dat er ook muziek werd aangeleverd. Simon zocht en vond Martijn Debonnet die een prachtig lied componeerde. Studio 100 hapte helaas niet toe ☹.

18 jaar later zat Simon op een stapel songteksten voor volwassenen. Er volgde opnieuw een mailtje naar Martijn die ondertussen al jaren het mooie weer maakte bij Dyscordia (en dat vandaag nog altijd doet).

Ook Michaël Dewitte werd gecontacteerd, frontman van Radio Vader en MFH en aan-dezelfde-schoolpoort-in-Heule-staander als Simon.

Gezeten rond en bezeten door het heilig vuur in Martijn zijn tuin beslisten Simon, Martijn en Michaël om een paar songs te maken. Gewoon om eens te proberen. Eerste punt op de agenda: de bezetting uitbreiden. Michaël kende Jan Benoit die drummer was (en is) bij Behind The Veil en die in principe niet in twee bands wou spelen. Lang verhaal kort: Jan is onze drummer.
Voor de bas dacht Martijn meteen aan Thomas Halsberghe met wie hij jaren geleden succesvol had samengewerkt. Thomas was ondertussen bassist bij Immanent Distance maar was meteen bereid om met Anderhalve Meter Distance eens te komen proefdraaien. Vandaag draait hij nog steeds en wel met een vast contract van onbepaalde duur 😉.

Met Jan en Thomas in de rangen kon er al volop gemusiceerd worden maar toch ontbrak er nog een sleutelfiguur. Een “key player”. Of beter gezegd: een keyboard player. Thomas speelde in Immanent Distance samen met Bjorn Vandenberghe. Bjorn kwam vrijblijvend even aftoetsen en bleef sedertdien niet meer van de toetsen af.


Het plaatje leek nu eindelijk compleet maar Martijn droomde van een tweede gitarist. Net op dat moment had Matthias Debruyne op Facebook gepost dat hij als beginnend gitarist een band zocht om in mee te spelen. Het vervolg laat zich raden… 😊.

Raaf De Witte, kortweg RDW, was eindelijk compleet. Met Olivier Vervaeck als sound engineer zijn wij klaar om het muzieklandschap te injecteren met een stevige dosis gekheid, engagement, maatschappijkritiek en steengoede songs.

En wij van ZZROCK konden natuurlijk niet ontbreken om onze schouders hieronder te zetten, en deze heren, onthalen om bij ons als HIT OF THE WEEK beschouwd te worden.

Ik denk dat we allemaal wel een ' een grootste feeks' wel ergens kennen,... .

Maar de muziek die deze band produceert en maakt, heeft tikkeltje weg van De Mens met een mix van Gorki en Monza, en nog een dikke snuif eigenheid aan toe tevoegen, krijg je deze muziek in je oren geblazen.

Maar de vorige hit, 'Rode kool met worst', ging over de coming out bij jongeren,"wat ook je geaardheid is, worst zal het me wezen, je zat nog in de kolen toen je, mijn hart hebt gestolen".


Niet enkel met deze hit maar met de hit of the week, ..Raaf De Witte, je hebt zzrock's hart gestolen!
Zoals dit optreden, mis deze zeker niet, want 17mei loop je niet alleen Raaf De Witte en de band tegen het lijf, maar ook Raymond van Het Groenewoud, en jullie eigenste Zj V!

17 mei in OC de Vonke, RDW met de grote Raymond!

Mis het niet en bestel nu !

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Frdw-in-de-vonke-oc.eventsquare.store%2F%3Ffbclid%3DIwAR1Ii3UuUmjlEgdsD9yBgI1mbHw81EPlreXpOw8QqCwTS9DwJ437m_zU7is&h=AT1VTWEa5UTeyPKRS0posaaCwkquRprwNHb4Ds_V2YgaTggU8hxsuapPrrYUQUQrsJ2DWqNjbjFx4gbX_ZmJ0EqLJWXbriWSPsXaEtP71VaffeFAmsMCWpyL6sHLx2CFONXKvp23V7z_yJfAGY_7&__tn__=-UK-R&c[0]=AT0uyOFJuYB9Nz2JFMhhYP7xjRpldJmFMW60lMdRAr-EVlEi1lPC87aolGXo3UkP59HssXUc7Mz0rPpr1_P4KgEWkR4euz_VbgmHU3SzBz63MJ2u2O6CeidwIJ12VuPG8zYaYedLi2XxTDZPXKpXFXlKFvRS5yeu4oRm33bGjbsJhL6xiA


Facebook kan je deze vinden :

https://www.facebook.com/RaafDeWitteBand


Spotify :


https://open.spotify.com/artist/1tVreBgbs7EWtKuywN2jeE

106 weergaven0 opmerkingen
bottom of page