• ZJ-V

Hit Of The Week, Ruben Block - That's Just The Way

Lier, 26juni 1971 werd onze Ruben Block geboren, en vooral bekend als frontman, gitarist en leadzanger van de Belgische melodieuze hardrockband Triggerfinger.


Waar kennen wij deze heer van?


Juist, ja, Triggerfinger met "I Follow Rivers", of van "All This Dancing Around".

Bracht nog maar net, kraakvers, een nieuw album uit genaamd; "Looking To Glide".

https://www.rubenblock.net/music"Opgenomen over een periode van 4 jaar, zowel in zijn homestudio in Antwerpen als in de studio van producer Mitchell Froom (Elvis Costello, Crowded House, Randy Newman) in Los Angeles en gemixt door Tchad Blake (Pearl Jam, The Black Keys, Arctic Monkeys) is 'Looking To Glide' een knip-en-plak patchwork van scheurende en verminkte gitaren, geloopte drumgrooves en verrassende soundscapes. Het is met folk doordrenkte bluesmuziek op zijn kop gezet en binnenstebuiten gekeerd.

Na 20 jaar schrijven en optreden met het powertrio Triggerfinger was Ruben Block klaar om het vangnet van zijn band te verlaten en ging hij nieuwe muzikale horizonten verkennen. In Mitchell Froom vond hij de perfecte partner om hem te vergezellen op zijn soloreis. Het paar werkte samen onder de Californische zon in LA of op afstand van Rubens huis in Antwerpen. Ze amuseerden zich rot en experimenteerden er op los met gitaren en zelfgemaakte samples om zo totaal nieuwe klankleuren en ritmepatronen te ontdekken. Ruben leerde ook zijn stem op andere manier te gebruiken. Maar ze verloren nooit het doel uit het oog. Alles moest steeds ten dienste staan van de song. Het resultaat klinkt zowel fris als vertrouwd.

Bron: https://www.frontview-magazine.be/nl/nieuws/ruben-block-kondigt-solo-debuutalbum-aan

‘Looking To Glide’ verschijnt als digital album, CD, LP en gelimiteerde deluxe transparante LP met uitvouw-poster packaging en fotobooklet.

Het album ‘Looking To Glide’ kan je hier voorbestellen: https://rubenblock.lnk.to/lookingtoglide


Wij van ZZROCK vonden deze hit alvast een plekske waard in onze Hit Of The Week, nice done!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven