top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Queen Golem- Guidance By Light => Hit Of The Week

De stoere opgerichte metalband in het zuiden van West-Vlaanderen, Roeselare, ontstond in het najaar van 2019.

De progressieve vierkoppige band, brengen rauwe stoner riffs voort, grungy attitude en psycho in de zang las ik ergens...

Nu om dat artikel inderdaad kracht bij te zetten, heb ik de heren eventjes aan een interview kunnen onderwerpen... En wat hits van hen, kunnen beluisteren... Als je ze op youtube opzoekt, don't be afraid, van het zien van de clip 'Weirdo'. Maar het heeft ook iets in zich deze track, en leunt lekker door m'n boxen heen...Zoals ook "Nomadic Camel" ook weer dat rauwe, maar vooral dat streepje "Queens Of The Stone Age" dat aroma erbij en op z'n Golem's, maakt dit het dan ook weer af.

Maar als ik deze beluister van "Guidance By Light".

Moet je de heren nageven, dat het inderdaad een ferme portie stoner rock bevat, het rauwe, en melodisch inpikken van de snaren op bas en gitaar, en slow drumming, allemaal knap op mekaar ingestudeerd, knoert van een song, als je het mij vraagt. Vind dat het artikel iets te kort geschreven is, en snel iets typen over de band, en finito... Zj V zei ; Hell No! Toen Zj Sven me mailde, van deze moet je beluisteren... en ik had carte blanche, dan hoef je mij dit geen twee keer te zeggen!


Toen ik de heren vroeg, vanwaar Queen Golem, de naam kwam, ik dacht 'The mines of Moria' uit (Lord of The Rings ofzo...) maar het kwam gewoon als volle inspiratie uit de zanger z'n mond, hij vond het .." Da bekt goed!"

Guidance By Light waar ze de mosterd gehaald hebben, was gewoon wat experimenteren, en hadden ze mailtje naar de studio in London gestuurd of ze deze track konden beluisteren, en dan hadden ze deze vis, beet!


Maar hélaas heeft de zanger Simon Clement, beslist om andere dingen in de metal wereld, en ook op vlak van muziek, te gaan verkennen, dus zijn ze aan het uitkijken naar een ander zangwonder die deze kan evenaren, of zelfs nog beter kan doen wat Simon tot nu toe al had gepresteerd, wat nog leuker zou zijn, ...! Meer Guidance's By The Light en ander geniale muziek, staat deze band nog te wachten, en alsook wij als fans, staan al te popelen, om nog meer goeie muziek van hun kant te kunnen ontdekken!


Simon Clement (zang), Siebe Vanderheere (drums), Glenn D'hondt (bas), Jonas Vandewalle (gitaar)


https://linktr.ee/queengolem

25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page