• ZJ-V

Yule Ball, en de verslagen coviddementors, maar HET "Harry Potter" feest van 2022 was magisch!

"Anything's possible, if you got enough nerve." Dat moeten deze organisatoren ook gedacht hebben, na tig keren verslagen te worden, door het gemene covidbeest.

En dan toch nog dit evenement op joekels van poten te kunnen brengen, m'n dik respect!


Tal van pers en journalisten, kwamen de sfeer opsnuiven, en ZZROCK, ontbrak echt niet aan dat lijstje!

Maar echter wij doen niet aan momentopname, wij gaan voluit, voor de muziek, de sfeer, de dansende menigte, de crew en volounteers die dit allemaal mogelijk maken.


Knaldrang woord van het jaar, en petat, er knal op!

Bij elk van iedereen was dit groot, om eens alles los te smijten, en weer van her uit te gaan, en dan naar een klasse, fancy bal te kunnen gaan als van Harry Potter...

Wel diegene die er niet bij waren... "Well you missed "The Hogwarts Express"!


Bij het binnenkomen van de ingang, werd je al direct verzocht om op "Platform 9 and 3/4" in te stappen, en mijn reis kon beginnen, tussen de wizards, witches, Harry Potter's, Voldemort's ...

Deze aangevuld, met de belichte vlagjes aan het plafond, van, Slydderich, Gryffindor, Hufflepuff, en Ravenclaw.

De beamergestuurde videowalls met wizards op het balkon, en in de balzaal, een dj die rockhits bracht, van 'Bon Jovi', Guns 'n' roses, tot 'Alice Cooper' , tot 'Green Day'. Die knallers kwamen allemaal voorbij... En alles werd gesmaakt bij een goed Duveltje.


Bij het verderzetten van mijn avontuur, zag ik daar iets lichtblauws fonkelen op wielen, en zag ik ook een oudere dame daarbij staan, die veel weghad, van jawel!

Minerva Anderling, ... Ik dacht, nu zie ik ze echt vliegen!

Maar inderdaad, the flying car, en Anderling,... Ook jullie, Zj V, kon niet ontbreken en werd door een vakkundige fotograaf hiermee ook op beeld vastgezet! ( btw die zal later nog hier gepubliceerd zijn, I owe it to you!)


Het hoogtepunt, van de avond, de climax, was met light sabers, dat werd van het balkon gegooid in de balzaal, en met het tweede optreden van de coverband 'Lumos' die begon te spelen, werd de zaal zo gek als een klink!

De zaal was plots één en al fel licht, één "Expecto Patronum"! Maar zonder Dementors, uiteraard.

Er werd verbroederd, verzusterd, er werd onnoemelijk veel afgelachen, en gedronken, gedanst... .

Het bal ging nog door tot in de vroege uurtjes, en de wizards, heksen, verdwenen terug één voor één, richting homewards.


Eventjes tussendoor kon ik één van de organisatoren Ilse Bosch spreken ( Medeoprichtster van Jeugdhuis Asgaard samen met haar vriend baat ze die uit.)

Eerst en vooral haalde ik aan dat het echt heel super is en af, qua decoratie, qua sfeer, muziek, alles zit mooi in mekaar!... En dat ze zelf ook supertevreden waren, maar dat dit in de kleren kruipt, lijkt mij wel logisch, daarom zei ze nog één dagje verder doorknallen , de opkuis met z'n allen, en dan is het zondag rustdag "slapen en fretten" ten huize Asgaard is dit dus de boodschap! Maar ze hadden het allemaal stervensdruk, en de plicht riep alweer, om ergens iets te gaan oplossen, maar toch zag ik aan de gezichten van de organisatoren, doorheen de avond, en de vrijwilligers, dat het een meer dan geslaagd event was!


Om af te sluiten, wil ik deze quote gebruiken;


"Happiness can be found, even in the darkest of times.

If ONE only remembers, to turn on the light." (-Albus Dumbledore)


ZZROCK dankt "Comic Sans te Gent", "Jeugdhuis Asgaard", "Concertzaal De Vooruit", en al de vrijwilligers, die "Yule Ball"tot prachtige evenement mogelijk hebben gemaakt.
134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven