• ZJ-V

Zj V @ Alcatraz Hardrock & Metal Festival Kortrijk, review en interviews

Bijgewerkt op: 20 sep.

Zj V, trok met pak en zak en tent richting Alcatraz op zaterdag 13 augustus 2022, naar Alcatraz Metal festival, en het was een loodzware beproeving, temperatuur wees op 34 graden die dag, en het gesleur met de tent in Kortrijk, kwam dichter en dichter... ook nog meer badend in het zweet, stond me ook letterlijk te wachten, en hoe kun je beter je tent opzetten, dan op de muziek van niemand minder dan de "Butcher Babies" ....., met dankzij de hulp van een jonge hulpvolle kerel op de camping, die me wist met hamer en al, de haringen in de keiharde droge grond te slaan!

Gelukkig was er gratis drinkwater te verkrijgen, want de hitte was niet te harden, hoe meer ik water dronk, des te meer ik nog ging zweten... Maar de Alcatraz police girls, and boys reden rond in een buggy met daarop een kanon bevestigd, waar er een straal water uitkwam, dit was o zo welkom....!


Photos by Alcatraz Metal festival https://alcatraz.be/en/photosPhotos by Jens Cappaert https://jenscappaertphotoandmore.be/

Maar éénmaal op de festivalweide aangekomen, gelabeld en al, ging deze Zj hier na zes jaar de eerste keer,(voet aan wal gezet te hebben)..Alcatraz "In twee te scheuren gelijk a natte gazet"! Waar heb ik deze spreuk recent nog gehoord????


De zaterdag bands gezien, in de mate van het mogelijke, want overal stond het overvol in elke tent, aan elk podium... Maar de interviews waren voor zondag, zaterdag was het speeltijd voor Zj V, en water drinken, ...!

Maar met die verzengende hitte, kon ik best wel een stoel gebruiken, maar bij de afkoelingstent "Helldorado", waar Dj's Franky De Smet - Vandamme, Pascal Braeckman, de luidste en de beste metalhits, en klassiekers met een mist van verneveld water op ons afvuurden!


Maar Zj V had daags ervoor, een wine tasting gehad voor een nieuwe cocktailzaak hier te Gent, nl. "Bar-Baer" en de drankenhandelaar, "Pede Drinks" bood me een VIP ticket aan om de zaterdag Alcatraz ook te beleven ipv. de zondag enkel als pers dan. Cheers to that!


Verder zag ik ook "Amaranthe" en "Life Of Agony" en dit allemaal vanop een autoband, met het beste en juiste gezelschap ooit!

"Amaranthe"Elize Ryd en haar band, klinken nog steeds even sterk,


Photos by Jens Cappaert https://jenscappaertphotoandmore.be/
Bron: Youtube en ARTE TV Concert


Bron Youtube en ARTE TV CONCERT


Zj V haar 'rolling chair', bandstoel, whatever, ik had een 'band' met mijn band!

Maar de grote apotheose moest nog komen, "Behemoth" die ikzelf nog nooit zien spelen heb, was echt naar het moment toe leven, en ondertussen, werd ik aangeklampt van vrienden, kennissen die me voorbijliepen, waar ik alweer een praatje maakte... Het hield maar niet op van oude bekendes... En waar ik tijdens mijn VIP diner, de fotograaf Jens Cappaert met de ouderlijke macht bij leerde kennen, en deze gast trekt superwijze foto's dus hah, weekendje Alcatraz en heb ik een fotograaf bij...! Zj V weet je waar te vinden, kerel ! Maar super-dank-je-wel aan Jens voor de foto's....


De nacht die nog jong was, gingen we in met niemand minder dan "Behemoth"!

Letterlijk een band, die nederlands vertaald 'Kolos' noemt, was ik inderdaad de Kolos kwijt!

Instant puriteins kiekenvel kreeg ik ervan, deze band wil ik nog wel eens aan het werk zien, hun schmink, outfit, in combo met de muziek, en hun stemmen, om van de guitar refs maar te zwijgen....

Die polen hebben niet enkel de Alcatraanse gevel bepleisterd, maar gewoon gefundeerd!


Photos by Jens Cappaert

ARTE TV CONCERT"In The Name Of Satan" zei de priester op zondag, en hij zegende mij, met een aftandse wc borstel, hopelijk zat er geen 'restje' aan...


Maar voor jullie eigenste Zj V, was het een zondag, de hoogmis, want vandaag voor het allereerst voor ZZROCK RADIO kon ik interviews gaan doen, maar ook "Lacuna Coil" , "Arch Enemy", "Wildheart", "Lethal Injury", ...many more....gingen hier nog optreden vandaag.


Interview met Lethal Injury @Alcatraz Metal Festival

"Lethal Injury" speelde al support concerts, for Anthrax, Nervosa, Legion of the Damned, etc. ... Band uit Oostende, en maar lachen altijd met de West-Vlamingen hé....Maar zie maar welk talent er hier allemaal zit .. Goe gedaan, gasten! We want more of this!


Photo Zj V ZZROCK - Dennis (Lethal Injury) GuitarInterview Wild Heart


Photo by Alcatraz Metal Festival https://alcatraz.be/en/photosNogmaals, mannen van Wildheart, enorme dankjewel, voor het fijne optreden op Alcatraz, en voor het leuke en interessante interview!


En helaas, weeral voor de tweede keer gemiste kans, de band "1914", maar na m'n eerste optreden, zag ik de zanger "Ditmar Kumarberg" in volledig ornaat, de press and artist ruimte binnenwandelen, ... Zj V, vroeg om met hem even op de foto te mogen, maar de mens was bezweet en wat uitgeput en vooral in 1ste wereldoorlogs kostuum en schmink, na z'n douche hadden we een kort gesprekje, is een hele lieve mens, en oorlogshistoricus, ik zou er uren mee kunnen praten, héél interessant, wat hij mij allemaal vertelde, en over de oorlog in Ukraïne, want de mannen zijn van Kiev afkomstig... .
Maar de laatste avond, en de laatste paar uurtjes, vielen al helaas, over Alcatraz Metal Festival, ... Iets waar je zo naar uitkijkt, is al snel weer op z'n einde...

Maar toen moest "Arch Enemy" Alissa White-Gluz nog haar stem komen "testen" , oh boy, toen ik rondwandelde backstage zag ik daar een truck staan, en je kon er niet naast kijken, Alissa heeft een eigen truck, nondedju!


Dan was het moment daar, dat Alissa White-Gluz en haar band "Arch Enemy", ging optreden....photos by Jens Cappaert
En wat was het een show, spijt benijdt voor diegene die er niet bij waren, Alissa en Co. hebben het beste van zichzelf gegeven, en de nieuwe album volledig op ons losgelaten, Alissa zelf was in topvorm, had je geen woorden voor nodig, kon je zo zien, en de band, was lik op stuk, BAM! Arch Enemy was here, and left the building!


Graag had ik nog een dankwoordje gericht, aan volgende mensen;

- Jens Cappaert, enorm bedankt voor de onwijs gave foto's van jou, prachtig!

- Mike de Coene, bedankt om het harde werk van interviews in goede banen te leiden, je bent een topper!

- Sarah @De Verlichte Geest (Roeselare) bedankt om stand in cameravrouw te zijn, en thx voor het fijne terugzien na al die jaren, volgend jaar terug hé meid!

- Yannick (Pede Drinks): bedankt voor het VIP ticket op zaterdag @Alcatraz, was zeer unieke ervaring, dit te mogen meemaken, het was een subliem weekend, mij super geamuseerd en gezweet!

- Bernard De Riemacker; thx for this edition, het was fantastisch dat zowel ik als ZZROCK hier deel mocht van uitmaken, en dit als een ervaring mocht delen om interviews te doen en een review te maken over Alcatraz Metal Festival 2022, see you again next year!

53 weergaven0 opmerkingen