top of page
  • Foto van schrijverZJ-V

Zj V's Rocking Summer 2023!

Aangezien dat het één van her naar der crossen was deze zomer, dacht ik eraan om mijn zomeroverzicht te geven, van wat Zj V zoal uitgespookt heeft de voorbije maanden, niet alleen de zomermaanden, maar ook het voorjaar brachten enkele knallers van namen met zich mee waar ik ZZROCK aan enkele grote kleppers nader liet kennismaken.


Achter een trieste winter, begon de temperatuur stilaan de goeie richting uit te gaan, en was het geen illusie, maar pure waarheid, realiteit, wat mijn scherpe oog zag, Zomerliefkermis Mariakerke 2023 'ALEX AGNEW en zijn deuren ofwel Alex Agnew and the Moonlovers' tribute to The Doors en Dj Turbeau (Channel Zero Frontman Franky DSVD) zouden die zaterdagavond Mariakerke plat gaan walsen.

Geen Marie-Louise meer, geen als een leeuw in een kooi, of laat de zon in je hart...!

No Bullshit, Mariakerke Gent, ROCKS!


Ik had met beide heren zowel Franky en als Alex een zeer boeiend en interessant interview


Franky had ik vraag gesteld hoe hij dat doet want rock en metalplaten aan mekaar rijgen, is niet zoals een doorsnee DJ op Tomorrowland...

Maar inderdaad, gene simpelen opdracht zei Franky de algoritmes moeten kloppen, de ene plaats is al wa harder dan de ander en zang ook, dus tis aftoetsen, wat bij mekaar past, en veel puzzelen.

Maar Franky had ook een hele drukke agenda deze zomer, Rock Ternat, en de zalen indoor die hij toen plat bombardeerde.

Onlangs bracht hij niet alleen zijn befaamde bruine bier uit, maar nu is er ook Turbeau Blond en ook andere te verkrijgen. En als je deze bestelt online, komt ie ze in hoogst eigen persoon bij je thuis leveren, wa zegde daarvan!!!! Nogal een vedet hé, onze Franky!


(@Franky: hou u klaar, want de dees ga uwen box binnenkort bestellen!)


Maar eerst kon ik de band "John and The Fancy Boots" aanschouwen, en kreeg ik een instant "Johny Cash" gevoel bij hun.

Deze band moet je gewoon zien, in een FB post kon je zien hoe de meute spontaan aan het dansen ging met elkaar, met deze band.


Maar sportpaleis en Mariakerke, en Zomerlief ook dit was ik jullie nog verschuldigd!

De man achter de microfoon die de neef kon zijn van Jim Morrison, al had ie dat graag gewild. Maar zelf het mede-brein achter de podcast "Welcome to the AA!" En de mens achter de stand-up comedy en het zingend genie,..... Alex Agnew!Wil je erbij zijn Zomerliefkermis 2024, houd de FB pagina het komend najaar in de gaten, want ze zijn volop bezig om het programma op punt te zetten.

https://www.facebook.com/zomerliefkermis


Zo ging deze voorbij en keek ik zowat beetje in het rond, want veel interviews stonden niet veel bands deze zomer voor te popelen... Dus werd het een rustige zomer qua interviews, maar niet van festivals en feesten....


Maar het coolste waar ik deze zomer nog steeds van opkijk is van deze meiden in Oostenrijk op Nova Rock Festival. "Thundermother" nadien stonden ze main stage op GRASPOP! Complete badasses! Zo hebben we het graag!Maar niet getreurd, De Gentse Feesten waren dit jaar meer voor de nederlandstalige pop en de nieuwste dingetjes in popland... Maar ik had niemand minder dan "Els Pynoo van Vive La Fête" om even te interviewen na hun knal van een optreden op de openingsavond van de gentse feesten!

Ik, met een pintje erbij, en zij met een goeie gevulde whisky cola, had ze dubbel en dik verdiend!


Onze eigen vlaamse Blondie, gaf toe dat ze enorm veel zenuwen had voor het optreden aangezien dat het een thuismatch is voor haar, ze treedt liever op als het wat later is op de avond, en de blik die ze had op het publiek, waar het ganse plein volgeladen stond om hen te zien, zei ze ik bedank mijn fans, ongelofelijk amai merci!


Dat dit zodanig veel energie geeft, maar ook dit terug kunnen geven aan publiek zelf!

Op de vraag dat ik zei wat 25jaar "Vive la fête" wat dit doet met hen? Fier, en ongeloof, maar het voelt zeker zo niet aan, het gaat wreed snel, supersnel, we hebben zo'n fantastische dingen meegemaakt, en we voelen ons er ook beter door, en toch verschiet ik nog altijd dat ik nog steeds zoveel zenuwen heb. Maar ik zei het zijn gezonde zenuwen.

Ik vroeg aan Els, waar blijven ze de energie halen? Dat Els antwoordde, ik kijk constant rond en houdt contact met Danny, keyboardspeler, naar drummer,... want als ik lach doe hen dat deugd, en da geeft ook energie.

Ieder optreden moet perfect zijn, moet niet 200 maar 300% zijn, moet af zijn, moet juste zin!

Het interview was een zeer gezellig bijeenkomst want ook al was filmen geen optie, met teveel in en uit en rondgeloop van medebandleden, en was samen gezellig pintje drinken, tot Els zei ik ga interview doen keren, ik ga jouw nu eens wat vragen stellen, .... oKé dan maar, wat geeft Vive la Fête van muziek dat je zo losgaat? dat ik zei van ik ben opgegroeid met de paplepel 'muziek' in de mond, van De Préhistorie tot de new wave classics tot rockmuziek.

En dat ze zei dat Vive La Fête gewoon gekozen is van naam, de mensen energie geven, en daaruit putten, maar dat Els leeft van dag tot dag en met de optredens en dat ze leeft naar het moment toe, en dat alle optredens een feest moeten zijn!

En op een goeien avond, hebben we samen nog iets gedronken en goeie foto genomen, en je ziet zo op de foto van "Celebrate Life and Enjoy each moment", uit elke dag het beste persen de leuze van Els Pynoo (Vive la Fête).
We hadden ook nog de Lokerse Feesten voor de boeg in augustus, en weer samen met mijn metalbuddie en assistance like last Lokerse Feesten anno 2022! Met niemand minder dan Abigail, van "Busted In Rock"!

Diegene die ook "Get It Off" coverde van Lzzy Hale ( Halestorm) en die ook HOTW werd een tijdje terug op ZZROCK.

Over datgene zijn we ook weer gestart, want festivalseizoen is over, dus weer stof tot nadenken voor deze knallers komend jaar. Maar genoeg over dit, we waren op de metalday en alsook op de sterke laatste zaterdag, waar Anouk, en Skunk Anansie, en Sam Bettens met K's Choice op de planken stond.


Maar de zondag, bleef het water uit de hemel kletsen.... Dus Stake hebben we niet meegemaakt, die was uitgesteld maar de mannen van Biohazard die kwamen de wolken met ferme ingesmeerde borstkasten wegjagen, waar de zon terug voor kwam schijnen!

Wij waren van Within Temptation zwaar onder de indruk, Sharon en haar decipelen, die zijn nog lang niet versleten, en weten van jetje te geven, en alsook hun nieuw materiaal pittiger, straffer, ja het nieuwe jasje staat hun echt wel, wat niet wil zeggen dat hun ouder materiaal niet meer smaakt , integendeel! Ze weten het nog steeds te brengen!

https://www.musicinframe.be/2023/08/07/fotoverslag-lokerse-feesten-met-biohazard-bullet-for-my-valentine-megadeth-en-within-temptation/Maar de laatste zaterdag daar stonden we beiden voor te springen, OH MY GOD! Holy crabcakes! Ik had geen interviews, maar toch wou ik niet ontbreken zonder foto, al was het maar 1 foto van één van onze heldinnen op het podium, and check this out! De manager van ANOUK stemde af met haar en het mocht! Dus sorry StuBru, Sorry radio Willy, sorry Lokerse Feesten, maar het was gewoon hallo, ff foto, en gewoon op tijd naar concert gaan zien... Niks meer niks minder, geen lastering, niemendal, maar Zj V zou Zj V niet zijn, als ze niet haar stoute schoenen aantrok om toch maar iets te hebben voor jullie ZZROCKERS!

Dit was mijn zomer 2023 voor ZZROCK Radio, en ik kan enkel maar zeggen, het was een ongelofelijk jaar terug met kansen, waarvan ik alleen in m'n stoutste dromen mocht beleven, die ik nu mag beleven! En als ik paar assistentes die ik meeneem op sleeptouw ook gelukkig hier mag mee maken, wel dan zijn we met z'n twee!

Maar zoals Sam Bettens het optreden op de lokerse afsloot het was 24u reizen om tot hier te geraken, niet weten, wat het publiek zal doen, maar het was elke minuut elke seconde waard!

Het was het inderdaad elk moment méér dan waardig om alles mee te maken, en ik hoop voor het najaar dat er nog meer van die kansen mijn richting uitkomen en jullie van ZZROCK, hier op puntje van jullie stoel kan brengen dat ik je tot bij die ene rockgod of godin kan brengen!

Stay tuned and cheers ZZROCKERS!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page