November 29, 2016

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli vindt in Weert weer het Bospop festival plaats. Dit jaar stond er wat minder aan harde rock, maar wellicht wordt dat volgend jaar gecompenseerd. De eerste harde naam is namelijk zojuist bevestigd: Airbourne. Tevens zijn ook Beth Hart, Anastacia en Anouk vastgelegd voor het Limburgse festival, maar dit zijn slechts de eerste namen. De kaartverkoop start op zaterdag 18 februari. Alle informatie vind je op www.bospop.nl.

November 27, 2016

Op 11 november bracht Simple Minds een eerste akoestisch album uit.

Met 'Simple Minds Acoustic' hebben de Schotten twaalf van hun eigen songs onder handen genomen en herwerkt, zonder de essentie te verliezen. Om deze release te vieren, plannen ze een uitzonderlijke akoestische tournee in kleine zalen.

Ze kondigden eerder al twee Belgische data aan. Op vrijdag 12 mei concerteert Simple Minds in het Oostendse Kursaal en op maandag 15 mei in het Paleis Voor Schone Kunsten in Brussel.

Aangezien de tickets in Oostende zeer gegeerd en in no time uitverkocht waren, kondigt de groep een extra concert in het Kursaal aan. Nieuwe afspraak op zaterdag 13 mei.

Ook KT Tunstall komt mee. De voorverkoop is al gestart.

November 26, 2016

 

Onze Fuzz Club artiest van deze week: Monkey3. Dit Zwitserse viertal debuteerde in 2004 op een klein Belgisch platenlabel. De rest is, zoals dat heet, geschiedenis. De instrumentale band is intussen uitgegroeid tot een monument binnen het genre. Eerder dit jaar verscheen het conceptalbum ‘Astra Symmetry’. Tijdens het voorbije Desertfest in Antwerpen lokten we gitarist Boris De Piante even buiten en hadden we – tussen de windvlagen door - een korte babbel over dat nieuwe album en de (2e) samenwerking met zanger Tony Jelencovich (van Transport League).

Beluister het interview hier!

 

November 26, 2016

Zowel in België als Nederlan(en in vele andere landen) komt Hardwired... To Self-Destruct, het d kersverse dubbelalbum van Metallica, op nummer 1 binnen in de wekelijkse albumverkooplijst. In Nederland stond Metallica pas twee keer eerder bovenaan: in 1996 met Load en acht jaar geleden met Death Magnetic. In de frontpage-enquête van www.metalfan.nl kun je momenteel stemmen op jouw favoriete song van het gloednieuwe studio-album van Metallica. Voorlopig staat Spit Out The Bone ruim bovenaan en lijkt dat de song die de meesten van jullie graag op de volgende Europese tournee van Metallica willen horen. Uit de eerste plek in de Dutch Album Top 100 (en de Vlaamse en Waalse zustercharts) blijkt Metallica nog altijd megapopulair te zijn, maar vooralsnog is niet bekend wanneer de groep terugkeert naar de...

November 26, 2016

Blink-182 komt naar Rock Werchter! Op zaterdag 1 juli zal dat zijn. Ook Linkin Park en System of A Down maken die dag hun opwachting in het Festivalpark. Rock Werchter 2017 vindt plaats van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. Zes namen zijn nu gekend. Arcade Fire komt naar Werchter op donderdag 29 juni. Radiohead staat er op vrijdag 30 juni,  Blink-182, Linkin Park en System of A Down op zaterdag 1 juli, Foo Fighters op zondag 2 juli. De ticketverkoop is inmiddels gestart via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.

Blink-182, de meest invloedrijke Amerikaanse punkband uit de jaren 90, heeft veel teweeggebracht met zijn prikkelende combinatie van felle punkrock en zuivere popmelodieën. Groepen als All Time Low, Good Charlotte en Paramore zeggen dat ze nooit hadden bestaan zonder het Californische...

November 26, 2016

Drive like Maria brengt op 27 januari in samenwerking met Caroline Benelux hun derde studioalbum ‘Creator Preserver Destroyer’ uit. Met het verschijnen van deze langspeler, die wederom garant staat voor ijzersterk gitaargeweld en eigenzinnige songs, is de drieluik compleet. Want in aanloop naar het volledige album zijn ‘Creator’ en ‘Preserver’ eerder dit jaar reeds als EP uitgekomen.

 

De kern van ‘Creator Preserver Destroyer’ is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat, en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit te voren bundelt.

Gitarist Nitzan Hoffmann vertelt over de totstandkoming van hun ‘derde’ het volgende: “Het was de eerste keer dat we met z’n drieën het schrijf...

November 23, 2016

‘Gutterdämmerung’ is een stille film die een projectie combineert met livemuziek en technische effecten. Op donderdag 9 februari kan je Iggy Pop, Joshua Homme, Lemmy, Henry Rollins, Slash, Grace Jones, Tom Araya en Mark Lanegan ook meemaken in de AB. Afspraak op donderdag 9 februari!

Bjorn Tagemose maakte met 'Gutterdämmerung' een film in zwart-wit, die esthetische verwantschappen heeft met bekende stomme films als 'Nosferatu', 'Metropolis' of 'Häxan'. De verhaallijn ligt in het verlengde van klassiekers als 'Quadrophenia' en 'The Wall'. Kort samengevat: hoe een kleine groep een grote groep probeert te manipuleren. En hoe dat leidt tot rebellie.

Gutterdämmerung wordt vertoond voor een staand publiek. Een band met eersteklas muzikanten zorgt voor de soundtrack in de vorm van de bekendste rockanthems...

November 22, 2016

De Britse alternative rockband Deaf Havana kondigde onlangs al hun nieuwe studioalbum ‘All These Countless Nights’ aan (27 januari via SO Recordings). Vandaag heeft de groep rond frontman James Veck-Gilodi bekend gemaakt dat ze op 24 maart te zien zijn in Aarschot voor een eenmalig concert in De Klinker.


De kaartverkoop is vandaag gestart en tickets kunnen via deze link worden besteld.

Vooruitlopend op de albumrelease van ‘All These Countless Nights’ is de eerste single ‘Sing’ die gedragen wordt door een ijzersterke riff, intussen door de band vrijgegeven. De bijbehorende video is hier te bekijken: https://youtu.be/YgtedHQEqv4. Het is een duidelijk voorbeeld van hun muzikale horizonverbreding, zonder dat het aan originele kwaliteiten heeft ingeboet: overtuigend, energiek, melodieus en emotioneel.
...