December 17, 2016

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Dot Legacy. De mannen uit Parijs waren de voorbije maand (samen met Deville en Truckfighters) maar liefst 3 keer te zien in ons land. Zanger/bassist Damien Quintard en gitarist/keyboardspeler Arnaud Merckling gaven tekst en uitleg bij ‘To The Others’, het tweede album van dit Franse gezelschap dat, via het Berlijnse label Setalight Records, tijdig klaar werd gestoomd voor de aftrap van de Europese tournee.

Vive la France, vive le Fuzz!

Beluister hieronder het interview!

December 10, 2016

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Duel. Dit viertal uit Austin, Texas, USA, bracht begin 2016 het album ‘Fears Of The Dead’ op de markt via het Italiaanse Heavy Psych Sounds Records.

Het gezelschap laat zich vooral inspireren door de klassiek hard rock bands uit de jaren ’70, maar dan overgoten met een (luid en gemeen) hedendaags sausje. Tijdens hun recente Europese tournee (samen met de Zuid-Nederlandse band Komatsu), speelde Duel op Desertfest in Antwerpen. We maakten van de gelegenheid gebruik om gitarist Jeff Henson en zanger/bassist Shaun Avants even uit de drukte weg te lokken voor een korte babbel. Het dak van zaal Trix was de perfecte locatie…

Beluister hieronder het interview!

December 3, 2016

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Lonely Kamel. Dit Noorse viertal werd opgericht in 2006 en stelde in 2008 een allereerste album voor, volgepropt met een cocktail van 70ies, blues-, hard- en stonerrock. Hun meest recente plaat, ‘Shit City’, nog steeds met dezelfde ingrediënten, maar tempo-gewijs toch een versnelling hoger dan hun vorige releases, is alweer enkele jaren oud. Toen de groep recent op de affiche stond van Desertfest in Antwerpen, gingen we even informeren wat we van deze mannen uit Oslo mogen verwachten in 2017. Het nieuws van de dag… Lonely Kamel is intussen een drietal. Of toch niet?

Beluister hieronder het interview!

December 3, 2016

Vrijdag 16u is wat vroeger vandaag. De affiche van Rock Werchter 2017 is weerom een bijzonder mooie naam rijker. Het Britse trio alt-J komt op zondag 2 juli naar het Festivalpark.  Het zijn magiërs met muziek. Tik alt en J in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ, de Griekse letter delta. Dat teken gebruikt men in de wiskunde en de fysica om de veranderingen van grootheden aan te geven. Met wat dichterlijke vrijheid kan je zeggen dat alt-J iets gelijkaardigs doet met de popgeschiedenis. Het trio verzamelt de topmomenten van de afgelopen 60 jaar en zet die om in een eigen universum. Het is daarin even bedreven als vindingrijk. Alt-J viert in 2017 haar tiende verjaardag.  

Rock Werchter pakt in 2017 sterk uit. Kings of Leon en Arcade Fire spelen op donderdag 29 juni, Radiohead op vrijdag 3...

December 3, 2016

Vanaf 6 januari strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. The Apocalyps zal 22 april plaats vinden in Harderwijk.

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar in 2001 uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was de Zutphense band Slayne. Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland.

Je kunt huilen met de wolfen in het bos. Maar ongegeneerd recht op je doel af...

December 1, 2016

Hellfest heeft de programmering bekendgemaakt. Het festival was al lang uitverkocht voordat er nog maar één band bekend was, maar nu komt het Franse festival gelijk met ongeveer alle namen. Bovenaan de poster prijken Aerosmith, Deep Purple en Linkin Park. Andere grote namen zijn Slayer, Five Finger Death Punch, Prophets Of Rage, Trust en Rob Zombie, terwijl ook ondermeer In Flames, Alter Bridge, Sabaton, Ministry, Steel Panther, Kreator, Emperor, W.A.S.P, Opeth, Obituary, Behemoth, Suicidal Tendencies, Blue Öyster Cult en The Dillinger Escape Plan genoemd worden. De lijst met namen is eigenlijk te lang, maar als je verder leest zie je de poster waar ze allemaal op staan. Zoals gezegd, het festival is uitverkocht dus kaarten zijn niet meer via de normale weg te krijgen. Alle informatie vind je op w...

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Uitgelichte berichten

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten