January 21, 2017

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Truckfighters. Het Zweedse drietal timmert intussen al een aantal jaren aan een -  zeer succesvolle – weg richting erkenning. Hun traditionele, uptempo stonerrock is zo intens en meeslepend dat zowat alle deuren richting grote festivals in het verleden openzwaaiden. Ze speelden op Graspop, ze speelden op Pukkelpop. Geen podium te groot of te klein voor deze Zweden. De groep ontgroeide intussen ook het eigen Fuzzorama label en vond onderdak bij Century Media. Tijdens hun recentste tour, zochten we de (luxe) tourbus op en vroegen gitarist Niklas ‘Dango’ Källgren en zanger/bassist Oskar ‘Ozo’ Cedermalm naar hun tourervaring en naar de labeloverstap… Een gesprek(je) met de groep die door Josh Homme (van Queens Of The Stone Age) werd omschreven als ”The best band t...

January 14, 2017

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Deville. Ze zijn met z’n vieren en komen uit het Zuid-Zweedse Malmö. Deville draait intussen al een tijdje mee in het fuzz-wereldje. Het viertal (met vooral zanger/gitarist Andreas Bengtsson als grote constante) bracht, na een splitalbum met hun collega’s/landgenoten van Sergej The Freak, hun debuutplaat uit in 2007.

De voorbije tien jaar zette de groep een indrukwekkende reeks concerten in Europa en de VS op de teller en ruilde onlangs het Amerikaanse Small Stone Records in voor het Zweedse Fuzzorama Records. Tijdens de recentste tournee van Deville hadden we een babbel met Andy (aka Andreas) over de nieuwe line-up, de befaamde labelswitch en de plannen voor 2017.

Beluister hieronder het interview!

January 7, 2017

Onze Fuzz-Club artiest van deze week: Black Rainbows. Dit trio is het levende bewijs dat Italië zich steeds meer profileert als het ultieme stoner/grooverock-land. Black Rainbows heeft dan ook alles in (eigen)huis: van boekingskantoor tot platenlabel. Via hun eigen Heavy Psych Sounds label werd begin 2016 het album ‘Stellar Prophecy’ uitgebracht en sindsdien spelen deze Romeinen op alle noemenswaardige festivals. Tijdens de recentste editie van Desertfest in Antwerpen, gingen we even achter het podium informeren waarom de Italiaanse fuzz-scene momenteel zo succesvol is.   

Beluister hieronder het interview!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Uitgelichte berichten

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief