Uitgelichte berichten

DOWN BLIJFT OP AFFICHE GRASPOP

26 Feb 2016

Het recente optreden van Phil Anselmo op Dimebash – een festival in de VS – heeft heel wat stof doen opwaaien.

 

De frontman van Down bracht in beschonken toestand een Hitlergroet en riep ‘white power’. De organisatoren van Graspop Metal Meeting distantiëren zich uitdrukkelijk van dit extreme gedachtengoed en laten weten dat zij deze racistische en fascistische haatboodschap zonder meer afkeuren. Dat Anselmo over de schreef is gegaan, lijkt de zanger ook zelf te beseffen. In een emotioneel filmpje biedt hij zijn excuses aan voor het voorval, en benadrukt hij dat iedereen die hem kent, weet dat hij zo niet in elkaar zit. Als oorzaak verwijst hij naar de combinatie van te veel drank, adrenaline en onbedachtzaamheid.

 

Aangezien het om een persoonlijke uitspraak van de zanger gaat en de overige bandleden zelfs niet aanwezig waren tijdens het incident, heeft de organisatie van Graspop  besloten om Down niet van de affiche te schrappen. De organisatie gaat ervan uit dat het voorval zich niet zal herhalen in Dessel.

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload