Uitgelichte berichten

VIJFDE BEATLE OVERLEDEN!

9 Mar 2016

Sir George Martin, de producer van de Beatles, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Ringo Starr vanochtend op Twitter bekend.

 

De legendarische producer werd ook wel 'de vijfde Beatle' genoemd. Als hoofd van het Parlophone recordlabel hoorde Martin in 1962 de demotape van de Beatles en speelde daarna een grote rol in het wereldwijde succes van de band, schrijft The Telegraph.

 

"Sir George Martin was de man die de Beatles heeft gemaakt", meldt de officiële necrologie die de Press Association uit heeft gebracht. "Toen Martin de opname hoorde, met zowel versies van Besame Mucho en Three Cool Cats als de originele nummers Hello Little Girl enLike Dreamers Do, en hen ontmoette, besefte hij dat er veel potentie in zat."

 

Nadat de Fab Four uit elkaar gingen heeft Martin nog twee albums van Paul McCartney opgenomen, Tug of War en Pipes of Peace. Daarnaast heeft hij met artiesten gewerkt als Jeff Beck, Bob Dylan, Sting and Sir Elton John.

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload