Uitgelichte berichten

Kunst in't Park

10 Mar 2016

 

 

Bamboe in't Park.

 

Omdat we niet elke zomer een gigantische bamboe installatie laten bouwen in ons park vonden we het wel opportuun om rond dit project een website te bouwen.
Op www.bamboeintpark.com kan je terecht voor sfeerbeelden en informatie over de kunstenaar. Maar je kan je ook opgeven
als je wil meewerken of zelf iets wil organiseren in de constructie.
We willen graag dat mensen door de installatie geïnspireerd worden om zelf een evenement te organiseren in en rond deconstructie. Het kunstwerk moet prikkelen en mensen samenbrengen.
Vanaf de bamboes gaan aankomen en de constructie vorm krijgt gaat dat ook allemaal via deze website te volgen zijn.
Op zondag 10 april verwachten we de 280 bamboestokken in het Wildemanpark.


 

Groot openingsfeest


Tegen zaterdag 30 april moeten de 280 bamboes van elk 11 meter lang helemaal zijn opgebouwd want die avond gaan we deinstallatie feestelijk open.
Een project van zo’n omvang huldigen we uiteraard niet in met het doorknippen van een lintje. We gaan deze ‘4 maand van bamboe’ bij het vallen van de avond, omstreeks 21 uur, inhuldigen met een feeërieke en spectaculaire verlichting van meer dan 100 vuurpotten. Professioneel geïnstalleerd door vuurkunstenaar Pierre D’Haenens, die overigens ook een mooi palmares
heeft opgebouwd. Kijk zeker eens op www.showflamme.be om een idee te krijgen over zijn werk.

Als de lont is aangestoken kunt u wegdromen op de beats van kunstenares en DJ Charlotte Decock.

 

We starten de avond al om 17 uur zodat u ook met de kinderen kunt langskomen. Voor de hongerige voorzien we een aanta lhippe foodtrucks en een bar met heerlijke (fairtrade) dranken.

 

450 mini-bamboe installaties


Als dat nog niet volstaat gaan we al de foto’s, die we door een professioneel fotograaf hebben laten schieten, van de minibamboe werkjes (in totaal 13500 stokjes) die de kinderen van het derde- en vierde leerjaar van al de Herentse scholen hebben gemaakt, op groot scherm vertonen. Dat zullen meer dan 450 foto’s zijn!
Tegen middernacht, met het doven van het vuur, dooft ook deze feestelijke avond uit en maken we het park klaar voor de 30ste editie van de wereldmarkt op 1 mei.
Kortom; een uniek feest voor een uniek kunstwerk.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload