Uitgelichte berichten

Speciaal voor de vinylliefhebbers!

10 Mar 2016

 

Liefhebbers van vinyl kunnen zich alvast in de handen beginnen wrijven, want de volledige lijst met exclusieve releases is bekend. Zo worden er speciale platen uitgebracht van onder meer David Bowie en Motörhead.

Op 16 april wordt tijdens Record Store Day de onafhankelijke platenwinkel internationaal gevierd. En hoe kan dat beter dan met een rist exclusieve LP's? Zo is er extra aandacht voor de overleden muziekgrootheden David Bowie en Lemmy Kilmister. Van Bowie worden twee vroege platen opnieuw uitgebracht. 'The Man Who Sold The World' uit 1970 zal worden verkocht als picturedisk met zeldzame illustraties. Van de minder bekende single 'TVC15' wordt een 7-inch uitgebracht. 

De eind vorig jaar overleden frontman van Motörhead, Lemmy Kilmister, wordt geëerd met een beperkte heruitgave van zijn laatste album 'Bad Magic' in drie kleuren: goud, rood en groen. Wie de jonge Lemmy aan het werk wil horen, kan dan weer terecht bij de re-issue van 'Dandy' van The Rockin' Vickers.

Verder is er nog lekkers te koop van Metallica. Zij brengen als ambassadeur van Record Store Day een liveplaat uit van hun concert in de Parijse concertzaal Bataclan, waar bij de aanslagen van november 90 doden vielen tijdens een optreden van de Eagles of Death Metal. De opbrengsten van die vinyl gaan integraal naar de slachtoffers van de aanslagen. 

Ook voor fans van Balthazar is er goed nieuws. Zij brengen op 16 april de live-EP 'Wait Any Longer' uit. 

Voor een overzicht van alle exclusieve releases en de activiteiten op de hoogdag van de platenwinkel vind je op www.recordstoreday.be

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload