Uitgelichte berichten

Ed Force One zwaar beschadigd in Chili

13 Mar 2016

 

De ‘Ed Force One’, de Boeing 747-400 waarmee metalband Iron Maiden op dit moment op een wereldwijde tournee is, is zwaar beschadigd door een ongeluk op de luchthaven van Santiago in Chili. Daarbij raakten ook twee luchthavenmedewerkers gewond.

 

De band meldt dat een sleepvoertuig de Boeing wilde verplaatsen. Blijkbaar trad er een defect op aan de stang die het voertuig aan het vliegtuig verbindt. Daardoor raakte de 747 stuurloos en botste op het voertuig. Twee van de vier motoren en het landingsgestel liepen aanzienlijke schade op. Twee luchthaven medewerkers moesten naar het ziekenhuis.

 

Volgens de eerste inspectie moeten de twee gehavende motoren mogelijk vervangen worden. “Hoewel dit een tragedie is voor ons mooie vliegtuig verwachten we niet dat onze concertagenda in de war wordt geschopt”, reageert de band op haar website.

De ‘Ed Force One’ wordt gevlogen door Iron Maiden-rocker Bruce Dickinson en is eigendom van Air Atlanta uit IJsland. Als het toestel niet te repareren valt moet de band op zoek naar ander vervoer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Please reload

  ZZROCK WANTS YOU!

  February 18, 2016

  1/1
  Please reload

  Recente berichten
  Please reload