Uitgelichte berichten

Rolling Stones brengen rockmuziek terug naar Cuba

27 Mar 2016

 

Rockgroep 'The Rolling Stones' trakteerde vrijdagavond meer dan een half miljoen mensen op een gratis concert in Havana, dat ongetwijfeld in de geschiedenisboeken zal terechtkomen. Het was immers de eerste keer ooit dat Mick Jagger en zijn gezelschap in Cuba optraden.

 

Ruim achttien uur voor de aanvang van het concert waren de fans al komen toestromen naar de arena, die zich vulde met naar schatting 500.000 mensen uit binnen- en buitenland.

 

"Hallo Havana! Goeieavond aan mijn Cubaanse mensen" zo sprak Mick Jagger het publiek toe, in naar verluidt onberispelijk Spaans. Als eerst nummer speelde rockgroep de klassieker "Jumpin' Jack Flash", gevolgd door het toepasselijke "It's Only Rock 'n Roll".

Jaren lang werd buitenlandse muziek immers verbannen van de radio door de Cubaanse leiders, omdat ze als een bedreiging voor het regime beschouwd werd. De Cubanen konden lange tijd dus enkel stiekem naar muziek als die van The Rolling Stones luisteren. 

Het Rolling Stones-concert in Havana is meteen het einde van hun 'Olé'-tournee door Latijns-Amerika. Eerder speelden ze onder meer Brazilië, Uruguay, Chili, Argentinië en Mexico. 

De show van vrijdagavond volgde kort op het - tevens historische - bezoek van president Obama, drie dagen geleden.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload