Uitgelichte berichten

Guns N' Roses: Welcome To The Jungle

3 Apr 2016

 

Eerder deden we al uit de doeken waarom een reünie van Guns N’ Roses zo belangrijk is, gisterenavond kregen we de bevestiging dat het niet bij enkele losse flodders blijft.

De band rond frontman Axl Rose gaat weer uitgebreid op tournee. Naast de eerder aangekondigdereünieshows op Coachella, in de T-Mobile Arena (met Alice In Chains) en twee optredens in Mexico werden ook twintig nieuwe arenashows geprogrammeerd.

Onder de noemer ‘The Not In This Lifetime Tour' doorkruist het gezelschap Noord-Amerika. De naam van de tournee refereert overigens naar het antwoord dat Axl Rose in 2012 aan een journalist gaf toen die hem vroeg hoe groot de kans was dat z’n band terug samen zou spelen. "Not in this lifetime", waren toen de veelzeggende woorden.

 

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, speelden de heren zonet een verassingsconcert in La Troubadour (Hollywood) voor zo’n tweehonderdvijftig lucky bastards. Die locatie werd niet bij toeval gekozen. De band speelde er hun eerste shows in 1985. Het was zo'n slordige drieëntwintig jaar geleden dat Axl Rose en Slash nog samen op het podium stonden.

De setlist bevatte zeventien nummers waarvan zowat de helft uit 'Appetite For Destruction' (1987) kwam. Het gezelschap speelde onder meer It’s So Easy, Welcome To The Jungle, Knockin' On Heavens Door (Bob Dylan),Live and Let Die (Paul McCartney), Sweet Child O’ Mine en Paradise City. Allicht een voorbode voor de aankomende jukeboxtour.

 

Op de aankondigingsposter lazen we ‘The Boys Who Will Bring You The Most Chaotic Tour Of 2016’. Verder deden ze de traditie alle eer aan door ook het aanvangsuur duidelijk te vermelden ‘Sometime After 11pm’.

Ook over de line-up van die reünie kwam deze week stilaan meer duidelijkheid. Zoals al verschillende malen gefluisterd werd, zal gitarist Izzy Stradlin niet meedoen. Axl Rose, Slash en Duff McKagan vormen het basistrio.

Aanvankelijk werd gedacht dat  drummer Steven Adler eveneens van de partij zou zijn. Adler werkte mee aan de albums ‘Appetite For Destruction’ en ‘G N' R Lies’ maar werd in 1990 uit de band gezet omwille van zijn buitensporig druggebruik. Enkele rechtszaken (de man liet het niet na om zijn eigen Guns N’ Roses tributeband op te richten, iets waar Rose niet mee kon lachen) en een beroerte later leken de plooien weer terug glad gestreken te zijn.

 

Maar uiteindelijk is het Frank Ferrer die achter de drumkit werd gespot. Ferrer was tijdens de laatste tournee (in 2006, toen ze onder meer op Graspop stonden) ook al van de partij. Ook Richard Fortus (gitaar) en vaste waarde Dizzy Reed (keyboard) stonden eveneens mee op het podium. Daarnaast mocht ook Melissa Reese aantreden als extra toetseniste. Het eerste vrouwelijke bandlid van Guns N' Roses ooit, zeg maar.

Nu alle twijfels, geruchten en vermoedens achter ons liggen, is het enkel nog afwachten of er ook nog een Europees luik komt van de reünietournee. Proef hieronder alvast de sfeer.

 

Setlist:

 

01. It’s So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Chinese Democracy
04. Welcome To The Jungle
05. Double Talking Jive
06. Live And Let Die (Paul McCartney & Wings cover)
07. Rocket Queen
08. You Could be Mine
09. The Godfather Theme (Slash)
10. Sweet Child O’ Mine
11. New Rose (The Damned cover)
12. Better
13. Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
14. My Michelle
15. Nightrain
16. The Seeker (The Who cover)
17. Paradise City

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload