Uitgelichte berichten

The Boss steunt transgenders en zegt show af

11 Apr 2016

Zelf ziet hij er redelijk straight uit, maar dat wil niet zeggen dat Bruce Springsteen geen begrip heeft voor mensen die zich niet zo lekker in het vel voelen waarmee ze geboren zijn en de problemen waarmee de samenleving hen opzadelt. Dat toonde The Boss gisteren toen hij een show in North-Carolina afzegde vanwege een nieuwe, omstreden transgenderwet die in die Amerikaanse staat is aangenomen.

 

 

De zogeheten HB2-wet, die in maart werd aangenomen door de Republikeinse gouverneur Pat McCrory, schrijft transgenders voor welke toiletten ze wel of niet mogelijk gebruiken. Transgenders mogen alleen nog maar gebruik maken van het toilet dat overeenkomt met het geslacht dat in hun paspoort staat, ook als ze zich met een ander geslacht identificeren. Ook verbiedt de nieuwe maatregel werknemers om juridische stappen te ondernemen als zij op hun werk worden achtergesteld of gepest vanwege hun seksuele voorkeur, of omdat ze transgender zijn.

 

Springsteen voelde zich zo ongemakkelijk bij de maatregel, dat hij niet wil optreden in Greensboro, North-Carolina. 'Ik voel dat het tijd voor mij en mijn band is om ons solidair te verklaren met hen die het opnemen tegen deze wet', aldus de zanger in een verklaring op zijn website.

"Jammer voor de fans", zei Springsteen, "maar sommige dingen zijn groter belangrijker dan een rockconcert". Fans kunnen hun geld terugkrijgen.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload