Uitgelichte berichten

Na Bruce Springsteen, zegt nu ook Bryan Adams concert af uit protest

12 Apr 2016

De Canadese muzikant Bryan Adams zal op 14 april niet optreden in de Amerikaanse staat Mississippi, waar het dankzij pas aangenomen wetten voortaan legaal is om holebi’s en transgenders te discrimineren. Eerder schrapte Bruce Springsteen al om dezelfde reden zijn concert.

 

 

Op de mobiele applicatie Instagram liet Adams weten ‘zich niet te kunnen inbeelden in een staat op te treden waar mensen omwille van hun seksuele geaardheid rechten worden ontzegd.’

 

Dankzij de nieuwe wetgeving kunnen bijvoorbeeld werkgevers transseksuelen wegens hun geloof ontslaan. Ook seks voor het huwelijk kan mensen in de problemen brengen. En wie liever niet geholpen wordt door een holebi omdat dit in strijd is met zijn of haar geloof kan dat voortaan ook weigeren.

 

Bryan Adams laat dus weten dat hij niet zal optreden op 14 april in Biloxi wegens deze ‘uiterst extreem discriminerende wet’. Eerder kondigde de Amerikaanse rocklegende Bruce Springsteen al aan om dezelfde reden niet op te treden in de staat North-Carolina. Daar werd beslist om geen uniseks toiletten toe te laten, wat een streep door de rekening van transseksuelen is.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload