Uitgelichte berichten

Led Zeppelin mag het in de rechtbank gaan uitleggen

13 Apr 2016

Is Stairway to Heaven van Led Zeppelin plagiaat of niet? Het is een vraag die helaas veel mensen bezig houdt. Randy Wolfe, de in 1997 overleden frontman van de band Spirit, wees het publiek op de gelijkenissen tussen de iconische rocksong en zijn eigen nummerTaurus. Robert Plant en Jimmy Page, die officieel geboekstaafd staan als de schrijvers van Stairway, mogen het nu voor de rechtbank gaan uitleggen.

 

Het is overigens Wolfes representant Michael Skidmore die heeft aangestuurd op een rechtszaak. Hoewel gitarist Page toegeeft dat hij op tour inspiratie heeft opgedaan voor Stairway, doet hij de aanklacht zelf af als belachelijk. Volgens de verdediging is de gebruikte progressie sowieso te simpel om een copyright op te eisen. Bovendien was Wolfe een door iedereen inhuurbare schrijver, waardoor zijn claim op een copyright sowieso zou komen te vervallen.

 

De al lang aanslepende auteursrechtensaga krijgt dus nog maar eens een vervolg. Hieronder kan u beide nummers zelf nog eens vergelijken, of gewoon nog eens genieten van één van de meest geweldige nummers ooit gemaakt.

 

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload