Uitgelichte berichten

Roots & Roses Festival Lessines (Geraardsbergen) Belgium

18 Apr 2016

Roots & Roses, dat is het jaarlijkse blije weerzien tussen de stedelijke en de landelijke Blues. Hun vele nakomelingen als de folk, surf, garage, soul, rockabilly en rock’n roll zijn uiteraard ook van de partij. Al deze Angelsaksische genres zijn in mindere of meerdere mate verwant met de blues. De hele dag kan u genieten van deze prachtige muziek in de tenten die speciaal voor deze gelegenheid werden opgetrokken op ons groene festivalterrein. Het wordt gegarandeerd een memorabele 1 mei.

 

 

Verspreid over twee podia bieden wij u een selectie aan van de meest gerespecteerde vertegenwoordigers van deze genres.

Het “Roots” podium is gewijd aan de meer traditionele muziek, terwijl het “Roses” podium instaat voor het hardere werk. 

 

Op het programma dit jaar:

 

Roots Podium

Heavy Trash (USA), King Khan & The BBQ Show (Ca) The Love Me Nots (USA), Bob Log III (USA), Giuda (IT), Moaning Cities (B), Scrappy Tapes (B)

 

Roses Podium

Southern Culture On The Skids(USA), The BellRays (USA), Phil Cook & The Guitar Heels (USA), The Give'Em Hell Boys (CA), Laura Gibson (USA), The Holmes (B).

 

Om deze 7e editie waardig af te sluiten hebben we twee langverwachte groepen, Heavy Trash op het Roses Podium en Southern Culture On The Skids op het Roses Podium.

Als de B52’s rockabilly hadden gespeeld was hun naam Southern Culture on the Skids geweest, afgekort SCOTS. Sinds midden jaren 80 brengt dit springerige trio optimistische, vrolijke Rock ‘n Roll.

Heavy Trash is Jon Spencer die zijn missie in dienst van de Amerikaanse muziek verderzet, voor de gelegenheid in samenwerking met Matt Verta Ray. Hij vermengt in het bijzonder de rockabilly met garage en de alt. country.

 

Tevoren zullen enkele andere gerenommeerde figuren spelen, zoals de essentiële BellRays en hun alles verwoestende soul-punk en Bob Log III, de mafste one-man-band, deze keer weliswaar zonder de totaal geschifte King Khan, maar wel mét zijn BBQ Show.

 

Roots en Roses is steeds weer een festival vol verrassingen en ontdekkingen. Ook dit jaar worden weer pareltjes aangeboden. De Italiaanse Giuda zullen hun glamrock op het Roses podium loslaten. De uitstekende Canadese groep The Give'em Hell Boys met hun alternatieve country zullen gegarandeerd de meesten onder u op de dansvloer krijgen. Een van onze favorieten is The Love Me Nots met hun sixties garage rock, geleid door de demonische Nicole Laurenne.

 

De moderne folk scène wordt vertegenwoordigd door Laura Gibson (en Phil Cook & The Guitar Heels. Onze beide podia worden geopend door Belgische groepen: The Holmes en Scrappy Tapes. Zoals elk jaar wordt er één groep speciaal in de kijker gezet, dit jaar is dat Moaning Cities met hun psychedelische rock. Ze brengen ook hun eigen versie van het nummer « Roots & Roses. »

 

Maar het Roots & Roses-festival is eerst een vooral sfeer en spirit. Een festival dat focust op de ontvangst van het publiek; veel groene ruimte; twee tenten voor de concerten en één tent om te ontspannen. Het publiek is beschut bij eventueel regenweer en het geluid is van topkwaliteit. Onze vruchtensappen en bieren zijn lokaal geproduceerd en de overheerlijke gerechten worden ter plaatste door onze koks voor u bereid.

Kortom een festival waar iedereen zich goed voelt.

 

 

Roots & Roses Festival

1 mei 2016 — Lessines / Naast Geraardsbergen

opening deuren: 10:00

Show : 11:00

Einde : 23:15

VVK : 30€ / Kassa: 35€

50% reductie onder 26 jaar

Gratis onder de 12 jaar

info & reservatie: www.rootsandroses.be

 

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload