Uitgelichte berichten

Straffe Mechelaars voor 20ste Maanrock

18 Apr 2016

 

K3, Tout Va Bien en Soul’Art eerste namen voor affiche van verjaardagseditie stadsfestival

 

 

De eerste drie namen voor Maanrock prijken op de affiche. Tout Va Bien, Soul’art en K3 spelen een thuismatch. De drie bands met Mechelse roots vullen samen met tal van andere artiesten de podia van het grootste stadsfestival, dat dit jaar aan zijn 20ste editie toe is. Zet Maanrock alvast in de agenda van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus in hartje Mechelen. Meer namen volgen binnenkort. Het is nu echt aftellen geblazen naar de zomer!

 

Maanrock blijft het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen en viert dit jaar haar 20ste verjaardag. Het publiek geniet opnieuw van zowel binnenlandse als buitenlandse gevestigde waarden, maar ook aanstormend jong talent, en bands en artiesten met Mechelse roots zullen niet ontbreken. Dit jaar schotelt Maanrock weer een gamma aan muziekgenres voor om ú tegen te zeggen. Van populaire pop, rock, dance, techno tot hiphop, vrolijke meezingers en zelfs heerlijke jazz en klassieke muziek. Maanrock biedt voor elk wat wils. Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest, kijkt erg uit naar deze feesteditie: “We zijn heel blij dat we de eerste namen voor de verjaardagseditie kunnen verklappen. K3, Soul’Art en Tout Va Bien maken in elk geval al duidelijk dat we er opnieuw een groot feest van willen maken. Maar het is meer. Maanrock moet zeker dit jaar iets vertellen over Mechelen en dat doen deze artiesten zonder twijfel. Hanne, Martha en Jan-Wouter zijn geweldige ambassadeurs en mochten dus niet ontbreken. Ze zijn zoals Mechelen: ambitieus, creatief en superdivers”.
Mechelse roots op het Groot Podium

 

Dit jaar krijgen we niemand minder dan de legendarische hiphop crew Soul’Art over de vloer op vrijdag 26 augustus! Niet enkel wonnen zij de award ‘Rookies of the Year’ tijdens de Vlaamse Rap Awards 2016, maar vertolkte zangeres Martha Canga Antonio de hoofdrol in de film Black van regisseurs Adil El Arbi en Billal Fallah. Deze hiphop crew schreef twee tracks voor de soundtrack van de film. Taalgrenzen worden overstegen en zo brengen ze Nederlandse, Franse en Engelse zang en rap samen. Hun roots liggen in Mechelen en Vilvoorde en ze tellen volop af naar hun debuut op Maanrock: “Van Mechelen zijnde kom ik jaarlijks naar Maanrock, ik had nooit gedacht ooit zelf met Soul'Art op het podium te kunnen staan”, zegt Martha Canga Antonio.

 

Tout va très bien voor de Mechelaar Jan-Wouter Van Gestel. 2015 was voor Tout Va Bien een topjaar met het debuutalbumKepler Star dat erg gesmaakt werd bij het grote publiek. Dit werd duidelijk met zijn shows in de overvolle Klub C op Rock Werchter en de Wablieft op Pukkelpop. Eerder in 2016 trad Tout Va Bien als voorprogramma van Foals op in Vorst Nationaal. Kortom: met megahits als This Flight is het niet ongewoon dat deze artiest iedereen omver doet blazen. Ook Maanrock wordt een topper met Tout Va Bien op zaterdag 27 augustus: “Als Mechelaar ben ik ook altijd een fervente Maanrock festivalganger geweest, genietend in het publiek met een pintje in de hand. Het is nu echt een hele eer om op Maanrock te kunnen staan en anderen te laten genieten. De cirkel is rond”, aldus Jan-Wouter Van Gestel.

 

Naast hun talrijke zaalshows zullen Hanne, Marthe en Klaasje van K3 op zondag 28 augustus schitteren op het Groot Podium op de Grote Markt. Zowel de nieuwe liedjes als de vertrouwde K3-hits zal je kunnen meezingen. Marthe, Klaasje en de Mechelse Hanne kijken enthousiast uit naar Maanrock: “Er is ons op korte tijd heel veel moois overkomen en de droom blijft maar duren, want straks staan we ook op het podium van Maanrock! Dat is dus wel een klassieker onder de zomerfestivals hé! We kijken er heel erg naar uit om Mechelen straks op z’n kop te zetten. En voor onze Hanne wordt dat toch een beetje een thuismatch dus we rekenen erop dat jullie massaal een feestje komen bouwen!” Afspraak op de Grote Markt om collectief – al dan niet in een regenboog jurkje – een danspasje te placeren op 10 000 luchtballonnen.

 

Wil je meewerken aan een geweldige editie van De Zomer is van Mechelen?

Heb jij zin om je tijdens de hele zomer of één van de evenementen van De Zomer is van Mechelen in te zetten als vrijwilliger? Wil je tappen tijdens Maanrock, helpen met de opbouw van Ottertrotter of ParkPop mee in goede banen leiden? Surf dan naar www.m-crew.be, schrijf je in en maak deel uit van een enthousiast team. Ook verenigingen zijn meer dan welkom! Iedereen schrijft zich individueel in. Behoor je tot een bepaalde vereniging, dan kan je dit ook in het daartoe bestemde vakje vermelden. Noteer alvast in je agenda: woensdag 25 mei 2016 KICK-OFF meeting M-CREW om 19.30u in het Cultuurcentrum Mechelen.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload