Uitgelichte berichten

L.A. Guns-zanger brengt racistisch eerbetoon aan Prince

25 Apr 2016

Zou het aan de voornaam liggen? Na Down-frontman Phil Anselmo begin dit jaar is het ditmaal L.A. Guns-zanger Phil Lewis die het aanwezige publiek tijdens een concert schokte met een racistische uitspraak. De Amerikaanse hardrockers traden afgelopen vrijdag op in de Fish Head Cantina te Baltimore (VS). Tijdens de aankondiging van de hitballade The Ballad Of Jayne begon Lewis te vertellen over de eerste keer dat L.A. Guns in de First Avenue optrad, de nachtclub in Minneapolis die beroemd werd dankzij de film Purple Rain, die van de afgelopen donderdag overleden rockster Prince een wereldwijd begrip maakte.

 

Vervolgens zei Lewis: "We waren allemaal weg van die Prince, inderdaadPurple Rain. Ik bedoel, het was zo cool. Want weet je, je had al je heavy shit. En dan had je de pop shit. En daar was Prince die zijn eigen fucking ding deed. Het probleem is nu op dit moment en ik ga er geen racist over zijn, maar zwarte mensen zijn allemaal eendimensionaal. We hebben meer Princes nodig man. We hebben minder fucking rappers en meer mensen als Prince nodig. Daar, ik heb het gezegd." Wat denk jij, drukte Lewis zich louter ongelukkig uit of is hij een racist die generaliseert en mensen negatieve kwaliteiten toedicht op basis van huidskleur? We hebben een opname uit het publiek bijgevoegd die het gehele (Engelstalige) voorval toont.

 

 

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload