Uitgelichte berichten

Purple Rain opnieuw in de bioscoop

27 Apr 2016

 

Het plotse overlijden van Prince (57) kwam voor vele Belgische fans als een donderslag bij heldere hemel. Met zijn vele bijnamen, waaronder TAFKAP (the artist formerly known as Prince), stond hij bekend als een ambitieuze en zeer productieve workaholic. Behalve componist, gitarist, toetsenist en bassist, was hij danser, platenproducer, filmregisseur en acteur. In 1984 kwam zijn semi-autobiografische film ‘Purple Rain’ uit die zelfs een Oscar voor beste soundtrack in de wacht sleepte.

 

‘Purple Rain’ werd geregisseerd door Albert Magnoli en mede geschreven door William Blinn. Het idee voor de film kwam van Prince zelf en kreeg oorspronkelijk de titel ‘Dreams’. Het moest een donkere romantische film worden met in de vrouwelijke hoofdrol zijn toenmalige vriendin Denise Matthews. Toen zijn relatie met de Canadese zangeres stukliep, ging de hoofdrol uiteindelijk naar Apollonia Kotero.

 

‘Purple Rain’ draait om ‘The Kid’ (gespeeld door Prince) die er alles aan doet om niet zoals zijn vader te eindigen: een mislukte pianist die zijn vrouw mishandelt. Verliefd op zijn grote liefde Apollonia, probeert The Kid de spanningen binnen zijn relatie en eigen band ‘The Revolution’ te beperken tot een minimum. Dit zonder veel succes. Hij wordt op de proef gesteld wanneer hij eveneens strijdt om de gunsten van Billy, de eigenaar van de liveclub ‘First Avenue’. Nadat op de koop toe zijn vader een zelfmoordpoging onderneemt, vindt The Kid uiteindelijk toch de kracht om door te bijten en draagt hij het nummer Purple Rain op aan zijn vader.

 

Alle muziek uit de film kwam natuurlijk ook op een soundtrack. De versie van Purple Rain kwam van een live show uit 1983 in de First Avenue, Minneapolis. Later werd een vers verwijderd en er werd ook nog wat aan geschaafd, maar toch was dit de opname op het album. Wendy Melvoin mocht toen voor het eerst meespelen met The Revolution en kreeg een kus.

 

Op donderdag 28 april en zondag 1 mei om 20u wordt de langspeelfilm ‘Purple Rain’ vertoond in alle Kinepolis bioscopen. Kinepolis Leuven zendt ‘Purple Rain’ enkel op donderdag 28 april uit. Een ticket kost €7,00 en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

 

Tags:

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload