Uitgelichte berichten

Relatie Frankrijk en Eagles of Death Metal verzuurd

22 May 2016

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die optrad in Le Bataclan toen terroristen het vuur openden op het publiek tijens de aanslagen in Parijs op 13 november, wordt geschrapt uit de line-up van twee Franse festivals deze zomer.

 

 

De organisatoren van zowel Rock en Seine als Cabaret Vert hebben het optreden van de band gecanceld om hun ongenoegen te uiten over recente uitspraken van frontman Jesse Hughes.

 

De zanger veroorzaakte in maart al een klein relletje toen hij in een interview insinueerde dat de security van de zaal op de hoogte zou geweest zijn van de aanslagen. Na hevig protest trok Hughes zijn woorden terug en bood hij zijn excuses aan maar in een recent interview vertelde de Amerikaan dat hij na de aanslagen Moslims zag feestvieren op straat. Die uitspraak schoot bij vele Fransen in het verkeerde keelgat.

 

De perscommunique van de twee festivals: "Uit onenigheid met de recente uitlatingen van Jesse Hughes, zanger van Eagles of Death Metal, in de Amerikaanse media, hebben de festivals Cabaret Vert en Rock en Seine beslist om de concerten van de groep, gepland op 25 en 26 augustus, te schrappen".

 

Er is nog geen reactie van de band.

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload