Uitgelichte berichten

AFFICHE ROCK HERK COMPLEET MET ONDER ANDERE ABSYNTHE MINDED EN MUDHONEY

31 May 2016

Naast de reeks indrukwekkende namen die eerder bekend werd gemaakt, pakt Rock Herk opnieuw uit met heel wat bijzondere acts. Absynthe Minded, jarenlang één van de toonaangevende bands in Vlaanderen, besloot enkele jaren geleden om ermee te stoppen. Frontman Bert Ostyn blies enkele maanden geleden nieuw leven in de groep en er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw album. Rock Herk wist Absynthe Minded te strikken voor een exclusief concert. Het wordt het eerste optreden sinds de breuk en de enige show in 2016.

 

 

Ook Mudhoney zakt af naar Rock Herk! De band wordt gezien als één van de aartsvaders van de grunge en één van de belangrijkste bands uit de Seattlescene, met Pearl Jam en Nirvana als bekendste exponenten. De affiche voor het hoofdpodium wordt aangevuld met het Britse Future Of The Left en Limbomaniafinalist Mantis. Ook Goldfox en Goe Vur In Den Otto worden aan de affiche toegevoegd om het feest in de late uren tot een hoogtepunt te brengen.

En dan zijn er naar goede gewoonte weer meer stevige namen voor het tweede podium, de Club. De New Yorkse hardcoreband Pro-Pain bestaat vijfentwintig jaar en dat komen ze op Rock Herk vieren met een stevige portie beukwerk. Verder toegevoegd: het Amerikaanse Wolf Down en de Belgische bands Partisan en Wiegedood, met leden van Amenra, Oathbreaker en Rise and Fall.

 

Dan is er ook nog een unieke samenwerking met Incubate, het meest avontuurlijke festival van Nederland. Samen met Rock Herk werd een project uitgewerkt waarbij beide festivals een act uit de eigen regio naar voren schuiven om samen in het repetitiekot te duiken. Het Belgische Vvounds en het Nederlands Svartvit gaan de uitdaging aan en komen op Rock Herk het resultaat van deze samenwerking tonen. Later op het jaar doen ze hetzelfde op Incubate in Tilburg.

 

Eerder bevestigden
Fun Lovin’ Criminals
Arno
The Sore Losers
The Notwist
Napalm Death
Steak Number Eight
Zombie Nation  STUFF. / Vuurwerk
Kapitan Korsakov
Being As As Ocean
Dead Swans
Supergenius
The Germans
Mad About Mountains
The Whatevers
Cornflames / Vandal X
Cocaine Piss
The Waiting Game
Universe
 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload