Uitgelichte berichten

Alice Cooper for president

23 Aug 2016

 

Hillary Clinton of Donald Trump, wie wordt de volgende president van de Verenigde Staten? Geen van beiden, als het van Alice Cooper afhangt. De hardrocker wil zelf een gooi doen naar het Witte Huis. Nee, ernstig meent hij het niet, maar toch is zijn "campagne" vlijmscherp. "Ik kan niets, maar zij kunnen óók niets."

 

Alice Cooper, met zijn 68 overigens een generatiegenoot van Clinton en Trump, schreeuwt het al zolang we hem kennen: "(I wanna be) Elected". Zijn hit uit 1972 zullen we binnenkort misschien weer meer horen, want hij brengt hem binnenkort uit als campagnelied voor zijn satirische race naar het Witte Huis.

Zijn running mate? Tom Hanks (met diens medeweten, klinkt het).

Slogan? "Ik kan niets, maar zij kunnen ook niets."

Zijn programma. "Ik weet absoluut niet wat ik ga doen". "Dat is overigens het eerlijkste wat ik in eeuwen in de politiek gehoord heb", zegt hij over dat programma.

Toch heeft Cooper wel een paar actiepunten opgelijst waarvoor hij wil ijveren. Een greep:

  • Brian Johnson terug in AC/DC krijgen

  • wijlen Lemmy van Motörhead toevoegen aan Mount Rushmore (de in de rots gehakte hoofden van vier Amerikaanse presidenten)

  • komiek Groucho Marx op het 50 dollar-biljet zetten

  • een verbod op selfies, behalve tijdens een speciale National Selfie Day

Van rockster naar grijsaard

Presidentskandidaat Alice Cooper noemt zichzelf "een getroebleerd man voor getroebleerde tijden". Toch laat hij er geen twijfel over bestaan dat hij de job niet écht wil. "Kijk naar Obama. Hij ging het Witte Huis in als een rockster en hij kwam eruit met grijs haar. Dat wil ik niet. Ik ben een rockzanger."

AP

"Rock-'n- roll is voor mij het compleet tegenovergestelde van politiek", zegt Cooper, die al op zeer jonge leeftijd een hekel aan politiek kreeg. "Het lijkt wel of iedereen denkt dat de president op de knop duwt en dat alles dan verandert", zegt hij. "Maar nee, dat zal niet gebeuren. Hij moet langs zoveel mensen passeren voor er ook maar iets kan gebeuren.

De president is niet meer dan een gezicht. Welk gezicht wil je de volgende vier jaar op CNN zien verschijnen? Daarover gaat het."

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload