Uitgelichte berichten

Commotie rond optredens van Týr wegens walvisjacht

24 Aug 2016

 

De van de Faeröer eilanden afkomstige formatie Týr plant in november een tournee door Europa met het Canadese Unleash The Archers, het Zwitserse Xaon, het Letse Relicseed en de Noorse hoofdact Sirenia. Drie Duitse shows zijn inmiddels echter geheel of gedeeltelijk geschrapt, in Hamburg, Rostock en Weinheim. De reden is dat de organisatoren van die shows geen podium willen bieden aan Týr, nadat hen ter ore is gekomen dat frontman Heri Joensen een voorstander is van en actief deelnemer aan de jacht op walvissen. Het is nog onduidelijk of die Duitse concerten in zijn geheel worden afgelast of dat de andere vier groepen nog wel zullen optreden. In de Benelux staan vier shows geboekt voor Sirenia, Týr en de andere drie acts: op dinsdag 22 november in Gebr. De Nobel (Leiden) en de daaropvolgende dagen in P60 (Amstelveen), Willemeen (Arnhem) en De Verlichte Geest (Roeselare).

 

Op de Facebook-pagina's van die vier evenementen laten een aantal dierenliefhebbers hun teleurstelling blijken over de komst van Heri Joensen en Týr naar de genoemde podia. Willemeen heeft inmiddels de volgende reactie gegeven: "Via verschillende wegen is ons de situatie wat betreft de mogelijke illegale jacht op walvissen door een bandlid van Tyr ten oren gekomen. In verband met vakantie zijn wij als team op dit moment niet compleet genoeg om iets te beslissen hieromtrent. Ook willen we zelf de situatie onderzoeken alvorens hier op in te gaan." De andere zalen hebben nog niet gereageerd op de kritiek op hun boeking van het Faeröer gezelschap. Wat vind jij van deze kwestie? Is de deelname van Heri Joensen aan de volgens sommigen gruwelijke jacht op grienden (een momenteel niet bedreigde, dolfijnachtige walvissoort) voor jou een reden om een concert van Týr te vermijden of om die groep zelfs van het podium te verbannen?

 

Update: Gebr. De Nobel heeft inmiddels besloten dat Týr niet welkom is in Leiden: "Na onderzoek en bericht aan het management hebben wij besloten de show van Tyr niet door te laten gaan. Tyr maakt zich schuldig aan het mishandelen en doden van dieren en de verheerlijking hiervan. Dat gaat tegen alles in waar Gebr. de Nobel voor staat en in gelooft. Wij zijn nog in onderhandeling over de rest van de show. Hierover volgt snel meer informatie."

Tags:

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now