Uitgelichte berichten

Expositie over Pink Floyd in de planning

26 Aug 2016

Het Victoria & Albert Museum in Londen is van plan om een expositie te houden over Pink Floyd, de band die in 2015 ophield te bestaan. Het museum hoopt met de tentoonstelling de bezoekerscijfers van de David Bowie-expositie, die tevens in Groningen werd gehouden, te evenaren. Dat meldt The Guardian.

 

De Britse krant schrijft dat er momenteel met enkele Pink Floyd-leden wordt gewerkt aan de realisatie van de tentoonstelling. Het Victoria & Albert Museum wil de nadruk leggen op de concerten van de beroemde band, die zich onder andere kenmerkte met lichtshows. Ook is er aandacht voor de bekende albumhoezen van Pink Floyd.

Pink Floyd werd in 1965 opgericht door onder andere zanger Roger Waters. Twee jaar later werd de inmiddels beroemde gitarist David Gilmour bij de groep gevoegd. De Engelse rockband brak door met het album The Dark Side of the Moon, dat 45 miljoen keer werd verkocht.

 

De laatste keer dat Pink Floyd formeel als kwartet samenspeelde was tijdens het Live8 concert in 2005. Waters, die de groep halverwege de jaren tachtig had verlaten, sloot zich voor die ene gelegenheid weer bij de andere drie aan.

 

De band bracht in de herfst van 2015 de plaat The Endless River uit. Aan dit album heeft Waters niet meegewerkt.

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload