Uitgelichte berichten

In 2017 geen Dokk'em Open Air

26 Aug 2016

 

Na elf edities in veertien jaar tijd vindt de organisatie van Dokk'em Open Air het tijd voor een rustpauze. In 2017 komt er géén uitgave van het Friese festival. Programmeur Jort Visser vertelde ons enkele maanden geleden in een interview al dat de organisatoren eigenlijk elk jaar na afloop van het evenement een discussie voeren of ze het daaropvolgende jaar nog wel een nieuwe editie willen opzetten. Visser voegde daaraan toe: "Het organiseren van een goed festival kost erg veel tijd. Het kernteam bestaat uit een kleine groep mensen die allemaal een fulltime baan of een eigen bedrijf hebben. Daarnaast is er nog het gezin. We hebben allemaal kinderen. Het komt er op neer dat je alles in de vrije uurtjes moet doen. Dat gaat ten kosten van andere zaken."

 

"Daar zal verandering in moeten komen wil het festival bestaansrecht houden. De doorslag om het toch weer te doen is omdat we er moeilijk afscheid van kunnen nemen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voor je het weet is het weer zover." Dat in 2017 geen Dokk'em Open Air plaatsvindt, betekent dan ook nog niet het einde van dit gezellige festival. Jort Visser zegt daarover inmiddels: “Of de draad in 2018 weer wordt opgepakt, hangt af van een aantal voorwaarden. We zijn in gesprek met de gemeente Dongeradeel over een vaste locatie en samen met een aantal ondernemers kijken we naar een gezonde exploitatie. Of we doorgaan, beslissen we begin 2017." Bij Metalfan.nl hopen we natuurlijk dat van uitstel geen afstel komt en dat vanaf de zomer van 2018 de omgeving van Dokkum (bijna) ieder jaar weer een weekendje op zijn grondvesten zal schudden. Bijgevoegd vind je de aftermovie van de voorbije, gedenkwaardige elfde editie.

 

 

 

 

Please reload

ZZROCK WANTS YOU!

February 18, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload